Cytat
Proszę wstawić BBCode
@Wookieb w edytorze nie można zagnieżdżać znaczników(np.[b])oprócz jak widać w quote),zależało mi na wyróżnieniu pewnych wartości.
Kurcze ja nie czaje Ajaxa w C#.NET.O co chodzi mam tak skonstruowany tag:
<asp:Button id="but" runat="server" OnClick="event_serwera" OnClientClick="funkca_po_stronie_clienta()" />
Klikam w przycisk wywoływany jest event po stronie servera(przeładowanie całej strony) co równa się wykonaniu eventów page init,page load i docelowego eventu ,potem idzie ajaxowy request w funkcji "funkca_po_stronie_clienta()".
Gdy usunę event OnClick="event_serwera" ,wykonywany jest request ajaxowy ,jednakże usunięty event zawierał pewne operacje robione po stronie serwera.Teraz przeładowanie ajaxem ,nie będzie wykonywało procesów zawartych w tym evencie ,gdyż go nie ma,a procesy te są tam kluczowe.
Mało tego, gdy jest powyższa funkcja i event, wykonanie eventu ajaxowego asynhronicznego zostaje przerywany(w ff jest aborted),gdyż podczas tego procesu wykonywany jest post(submit) po stronie serwera.Włączenie async:false powoduje wykonanie się najpierw żądania serwera(POST),potem leci nieasynhroniczne żądanie AJAXA,efekt taki ,że przeładowuje tą samą stronę dwa razy.
Orzeszek pokombinuje jeszcze z $.load.