Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: poprawnie wpisana wartosc w value
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Murek1993

chce wpisac do value w formularzu wartosc z tablicy post marka zeby ona tam zostala po odswiezeniu strony , 2 sposoby mam szukalem w necie ale nie gada wyswietla mi na surowo czyli " $_POST['marka']"
  1. <tr><td><label for="marka">Marka</label> </td> echo<td><input type="text" name="marka" value="'.$_POST['marka'].'" /> </td></tr>

1. <tr><td><label for="marka">Marka</label> </td> echo<td><input type="text" name="marka" value="'.<?php $_POST['marka']; ?>." /> </td></tr>
Tajgeer
W drugim kodzie zamiast:
  1. value="'.<?php $_POST['marka']; ?>."

daj:
  1. value="<?php echo $_POST['marka']; ?>"
Murek1993
dzieki

tylk jak uzyje wartosci z post marka to mam blad ze tam nic nie ma a powinno bo wpisalem , czemu tak jest o to blad
  1. Undefined index: marka
Tajgeer
  1. value="<?php echo (isset($_POST['marka'])) ? $_POST['marka'] : ''; ?>"
Murek1993
bledu nie ma ale, mam sortowanie ze wpisze sobie np marke wyskakuja mi auta i potem chce sortowac po pewnym polu przez link i GETa

1. <a href="carsearcher1.php?sort=id_pojazdu&amp;metoda=asc">id_pojazdu</a>
problem polegal ze wartosci z formularza wygasaly chcialem je zachowac poprzez wpisanie w value , ale klikniecie w ten link rozumiem ze skasuje mi te wartosci? ten link ma doisac mi do zapytania order by $sort , czyli sposob sortowania , istnieje jakis inny sposob bez odpalenia skryptu od nowa by jakos dopisac po kliknieciu zmienna z wartoscia jaka ma sortowac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.