Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aplikacja dla Facebook'a, przeniesienie na inną stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
WiteQ14
Witam was, jest to mój pierwszy post na forum smile.gif

Przejdźmy do problemu...
Przerabiam aplikację na facebooka, po wejściu w nią trzeba kliknąć like, żeby przejść dalej, potem po przejściu do aplikacji do galerii użytkownika wgrywa się losowe zdjęcie, po wgraniu ma przejść do innej strony, no i tutaj jest problem, próbowałem zrobić to za pomocą

1. <?php
  2. header("Location: www.onet.pl");
  3. ?>

oraz za pomocą JS
<script type="text/javascript">
<!--
window.location = "http://www.google.com/"
//-->
</script>

Ale strona zawsze otwiera się w miejscu, gdzie jest w ramce aplikacji na facebook'u, a nie zamiast strony facebook.com/pages/fanpage/... Można to jakoś zrobić, żeby w tej samej karcie załadowała się inna strona, której adres podam w kodzie oczywiście? Jedynie udało mi się zrobić tak, aby wyskakiwało nowe okno z tą stroną, no ale nie o to mi chodzi.

Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem.

Pozdrawiam i liczę na pomoc smile.gif
lukaskolista
Wlasnie o to chodzi w ramkach - strona w stronie. Wszyskto, co wykonuje Twoja aplikacja jest wykonywane wewnatrz ramki.
WiteQ14
No to ja wiem, ale mi chodzi o to, żeby wyszło poza ramkę jakby i zmieniło całą stronę. Wiem, że znajomy ma to zrobione jakoś własnie tym kodem JS, no ale u mnie to nie działa, więc albo on coś tu kombinuje, albo u mnie coś źle jest.
BlackDante
zamiast window.location w js'ie daj top.location i wszystko bedzie hulać wink.gif
WiteQ14
Dzięki!! Śmiga super, nie wiem jak Ci dziękować smile.gif

Temat można zamknąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.