<?php $dodawanie = "<?php $config['database']['type'] = 'mysql'; $config['database']['database'] = 'jakas_baza'; $config['database']['table_prefix'] = 'prefix__$nazwa__'; $config['database']['hostname'] = 'jakishost'; $config['database']['username'] = 'jakisuser'; $config['database']['password'] = 'jakieshaslo'; $config['admin_dir'] = 'admin'; $config['hide_admin_links'] = 0; $config['cache_store'] = 'db'; $config['memcache']['host'] = 'jakishost'; $config['memcache']['port'] = 11211; $config['super_admins'] = '1'; $config['database']['encoding'] = 'utf8'; $config['log_pruning'] = array( 'admin_logs' => 365, 'mod_logs' => 365, 'task_logs' => 30, 'mail_logs' => 180, 'user_mail_logs' => 180, 'promotion_logs' => 180 ); ?>"; ?>
do pliku przekazywana jest zmienna $nazwa aczkolwiek $config nie ma być zmienna tylko ma być wpisane w dokładnie takiej postaci.
Po wykonaniu skryptu otrzymuje błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /jakas_sciezka/wypelnianie_config.php on line 4
WTF?
I jeszcze jedno pytanie troche odbiegające od tematu, ale skoro juz tu pisze to moze przy okazji ktos odpowie bo ja juz sie troche poplątałem.
Mam fr. kodu:
if (!$wynik_zapytania) { } else { }
I pytanie czy czy echo treści są dobrze podpisane czy powinny być odwrotnie?