Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Phpmyadmin Szaleje
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
onlyX
Zwariował mi PhpMyAdmin. Po wywołaniu jakiejś strony tego skryptu strona wielokrotnie się odświerza (chyba) i po pewnym czasię albo wywołuje się z błędami, albo nie znajduje strony. Takie zachowanie nie występuje za każdym razem, ale bardzo często i przy niewielkich zapytaniach. Na dodatek czasami zapytania wykonują mi się dwz razy (po jednym naciśnięciu przycisku Wykonaj).

Nie wiem co powoduje błędy. Czy PMA, czy MySQL, czy może php? Jak się ich pozbyć?

Z góry dzięki.
Bakus
Jeżeli to Twój serwer lokalny, to najlepiej zerknij do loga mysql'a i o logów Apache. Jeżeli to nie Twój serwer, to skontaktuj się z administratorem...
Przyczyną całego zamieszania może być zły dobór rozszeżeń do php (kiedyś tak miałem... wywaliłem część bibliotek z konfiga php i poskutkowało... niestety nie pamiętam szczegów....
onlyX
Wszystko dzieje się na moim serwerze. Zajrzałem do Apache2\logs\access.log
a tam blisko końca cherezje:
[fragment]
Kod
127.0.0.1 - root [31/Aug/2004:11:52:15 +0200] "GET /sql/css/phpmyadmin.css.php?js_frame=left&num_dbs=0 HTTP/1.1" 200 1024
                                                                                     rm action="tbl_indexes.php" method="post">
       <input type="hidden" name="lang" value="pl-iso-8859-2" />
<input type="hidden" name="server" value="1" />

a później jeszcze gorzej:
Kod
wƒ}ç tVh¤  Wč/ů˙˙ƒÄ }ç   wƒ}ç tVhĄ  Wčů˙˙ƒÄ }ç   wƒ}ç tVh&brvbar;  Wčóř˙˙ƒÄ }ç   wƒ}ç tVh§

Podobne krzaczki widziałem w w PMA. W logu znalazłem równiż "wysypki" z innych skryptów, więc błąd nie leży po stronie PMA.

Czy ktoś wie co powoduje problemy? Czy pomogło by wyczyszczenie logów?

UPDATE:
Nie wiem czy to ma związek z tą sprawą, ale po wykonaniu takiego kodu:
  1. <?php
  2. $sql = 'SELECT user_password FROM users WHERE username=\"'.$_POST['login'].'\"'; 
  3. echo $sql;
  4. ?>

zmienna $sql wynosi:
Kod
SELECT user_password FROM users WHERE username="onlyx"S

Skąd bierze się ta litera "S" na końcu? Może to jest pączątek kolejnego zapytania SELECT?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.