Oto fragment skryptu:
<?php include(\"dbconf.php\"); $zapytanie = \"SELECT * FROM logowanie ORDER BY login ASC\"; $id=1; <td width=\"30px\" align=\"center\"><B>Lp.</B></td> <div style=\"display: none\"><B>Id.</B></div> <td width=\"200px\" align=\"center\"><B>Login</B></td> <td width=\"150px\" align=\"center\"><B>Grupa</B></td> <td width=\"100px\" align=\"center\"><B>Modyfikacja</B></td> <td width=\"100px\" align=\"center\"><B>Usuwanie</B></td> </tr>\"; $zapyt = \"SELECT status FROM logowanie, kontrolne WHERE logowanie.kontrolne=kontrolne
. d AND logowanie.login='\".$wiersz['LOGIN'].\"'\"; $wyk1 = mysql_query ($zapyt); $wier1=mysql_fetch_array ($wyk1); //echo($wier1[0]); $zapyt2 = \"SELECT barwa FROM kolory, kontrolne, logowanie WHERE kontrolne.kolor=kolory. d AND kontrolne.status='$wier1[0]'\"; $wyk2 = mysql_query ($zapyt2); $wier2=mysql_fetch_array ($wyk2); //echo($wier2[0]); echo \"<tr> <td width=\"30px\" align=\"right\">\".$id.\"</td> <div style=\"display: none\">\".$wiersz['ID'].\"</div> <td width=\"200px\"><font color=\"$wier2[0]\"> \".$wiersz['LOGIN'].\"</font></td> <td width=\"150px\"><font color=\"$wier2[0]\"> \".$wier1[0].\"</font></td> <td width=\"100px\" align=\"center\"><a href=\"users.php?stan=modyf&idmodyf=\".$wiersz['ID'].\"\">Modyfikuj</a></td>\"; if ($wiersz['ID']!=1){ echo \"<td width=\"100px\" align=\"center\"><a href=\"users.php?stan=usun&idusun=\".$wiersz['ID'].\"\">Usuń</a></td> </tr>\";} else{ echo \" <td width=\"100px\" align=\"center\"> </td>\";} $id++; } ?>
I jeszcze jedno pytanie... wiem, że są tam potrzebne dwie zmienne sterujące $od_ktorego i $co_ile. Chciałbym, żeby te i inne zmienne sterujące stroną były gdzieś zapisywane... Jak Wy sobie z tym radzicie?
1) Zapisujecie je normalnie w skypcie, a potem przy zmianie w nim grzebiecie?
Trochę to chyba nie teges, bo czasem można zrobić filtrowanie np. za pomocą combo i zmienna taka musi się zmieniać... czyli
2) Zapisywanie w pliku *.txt... też mnie nie przekonuje, nie po to używam bazy, żeby bawić się jeszcze w pliki tekstowe
3) W osobnej tabeli MySQL... No OK ale zawsze ta tabela będzie miała 1 (słownie: jeden) wiersz! (Chyba, że ktoś sobie pozapisuje konfiguracje rózne). Jak sobie z tym radzicie? Wchodzę właśnie w ten etap strony i nie wiem jak rozwiązać ten temat

z góry Thx ogromne