Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: "Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony"
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
qbas-s
Mam portal postawiony na joomla 2.5 i chce go przenieść na VPS'a. Pliki i DB już przeniosłem.
Panel administratora odpala mi się normalnie natomiast po odpaleniu strony frontowej dostaję komunikat:
"Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony"

Dodatkowo w PA w informacjach o systemie w zakłądce prawa do katalogu, wszyskie katalogi mam oznaczone jako niezapisywalne mimo że na serwerze mam je ustawione na 755.

Kiedy w pliku konfiguracyjny dla testu podam błędne hasło to DB to normalnie mi pokazuje na frontowej że błąd połącznie z DB. W czym może tkwić problem i jak go zlokalizować?
darko
Prawdopodobnie w konfiguracji serwera ustawiono zbyt krótki timeout.
qbas-s
to nie jest to, bo błąd wyskakuje niemal natychmiastowo. Ale dla pewności timeout ustawiłem na 500 i to samo
k_@_m_i_l
A czy jeśli otworzysz stronę inną (z frontu) niż startową, to się odpali ?
Może jakiś błąd w kompatybilności bazy danych jest i coś komponent wyrzuca błędem.
Ewentualnie przejdź pod /administrator/index.php?option=com_installer&view=database kliknij "Napraw" i może ruszy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.