Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocnik MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Drake
Siema all.

Używaliście kiedyś może "Pomocnik MySQL" do baz danych zamiast PHPMyAdmin?
No bo mam taką sprawę, że nie chce mi się on połączyć z bazą pomimo, że wpisuję poprawne dane bazy. Przy próbie połączenia wyskakuje taki oto błąd:

Cytat
Host 'xxx.xxx.xxx.xx' is not allowed to connect to this MySQL server.

Program można ściągnąć stąd http://mysql.lava.pl/index.php3?gp=download

Jeżeli wiecie co trzeba zrobić i mieliście taki sam problem jak ja to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam. smile.gif
wallace
a baze masz na localhoscie? u siebie? czy gdzies na zewnatrz chcesz sie laczyc? wiele baz ma dostep tylko po localhoscie, z zewnatrz dostep zablokowany, a mysle ze phpMyAdmin masz na serwerze na ktorym masz baze i sie laczy, a Ty pomocnika uruchomiles u siebie nom i baza nie chce z zewnatrza przyjac takiego polaczenia <: to jedna z mozliwosci ktora mi przychodzi do glowy <:
Drake
Baze mam na localhoscie, phpMyAdmin bez problemu sie laczy z nia, ale Pomocnik MySQL nie chce ustanowić połączenia. Ale jest jeszcze taka sprawa, że ten phpMyAdmin nie działa poprawnie w 100%. Wyskakują w nim jakieś błędy przez które nie mogę w zasadzie nic tam zrobić i nie wiem dlaczego.

Występują takie oto błędy na stronie głównej:

Kod
Warning: mysql_query(): Access denied for user: '@localhost' to database 'mysql' in C:\Apache2\www\phpmyadmin\libraries\mysql_wrappers.lib.php on line 101

Warning: mysql_query(): Access denied for user: '@localhost' to database 'mysql' in C:\Apache2\www\phpmyadmin\libraries\mysql_wrappers.lib.php on line 101

Kod
Warning: (null)(): 1 result set(s) not freed. Use mysql_free_result to free result sets which were requested using mysql_query() in Unknown on line 0

i po lewej stronie, gdzie jest lista plików, na samym dole:

Kod
Warning: (null)(): 1 result set(s) not freed. Use mysql_free_result to free result sets which were requested using mysql_query() in Unknown on line 0
shizo
Cytat
Host 'xxx.xxx.xxx.xx' is not allowed to connect to this MySQL server.

Włącz/ wyłącz firewalla (tzn jeżeli masz wyłączony firewall, to go włącz smile.gif )
Najprawdopodobniej to on blokuje Program. W dodatku odblokuj mysql,a w firewallu, bo może ci blokować bazę danych.
Bakus
Cytat
Access denied for user: '@localhost'

a czy przypadkiem przed znakiem @ nie powinno być nazwy użytkownika?
Upewnij się, czy nie zapomniałeć tego parametru wpisać, lub, czy program go nie gubi (czy ten parametr nie znika po zapisaniu zmian)...
Drake
Ok juz zrobiłem to. Działa wszystko tak jak trzeba. guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.