Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samo tworzące się rekordy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
advertis
Witam!

Na forum zaglądam od bardzo dawna, głównie gdy potrzebuję z czymś pomocy. Przeważnie wystarczyło trochę poszukać by znaleźć odpowiedź na dane zapytanie. Tym razem przeszukałem sieć i nic nie znalazłem...

Tworzę coś na podobieństwo małego CMSa. Jestem już na końcowym etapie i chciałem zmodyfikować tabelę na serwerze firmy, która mi to zleciła.
Zawsze skrypty dokonujące modyfikacji na zewnętrznej bazie danych wykonywałem na postawionym na komputerze serwerze. Tym razem stwierdziłem, że nie chce mi się przełączać systemu operacyjnego i wrzuciłem skrypt na mój hosting (ionic).

Odpaliłem go, wysypał się, zmodyfikowałem go, odpaliłem, wysypał się. Czynności te powtarzałem kilka razy. W trakcie wykonywania występowały problemy z łącznością z bazą danych (mieszczącą się na innym serwerze).

W trakcie kontrolowania 'efektów' pracy skryptu zauważyłem, że w bazie tworzą się dziwne rekordy (np. jedno pole puste, w drugim losowe liczby)
Skasowałem natychmiast z hostingu wszystkie pliki, które modyfikowały bazy danych.
Jednak te 'dziwne' rekordy nadal się tworzą!

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam!

EDIT:
Rekordy te tworzą się z częstotliwością kilkudziesięciu na minutę i to tylko w tej jednej tabeli, którą modyfikował ten skrypt wgrany na serwer.
Domyślam się, że plik ten się nadal "wykonuje"... Tylko jak, gdzie i przez kogo? ...
mmmmmmm
Skiluj proces z poziomu phpMyAdmina
advertis
Niestety dostęp do phpMyAdmina jest tylko lokalny, więc jutro spróbuję tam pogrzebać.
Dzięki za radę, mam nadzieję, że pomoże wink.gif

EDIT:
Niestety(!) samo się naprawiło ;]
Tak czy inaczej, dzięki za radę.

Temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.