bajnoruk
1.05.2013, 18:45:51
Wiem że temat dosyć szeroki, ale mam dylemat przy jednym z obecnych projektów:
1. Czy wybrać darmowy skrypt z otwartym źródłem, który jest w sumie tańszym rozwiązaniem (bo potrzebuję tam jeszcze dodać kilka rzeczy, będzie to robił mój znajomy programista)
2. Czy zdecydować się na płatne rozwiązanie, zaleta taka że ma już większość z potrzebnych funkcji ale niestety coś i tak trzeba dorobić i wyjdzie to drożej, bo tylko firma która to sprzedaje wykonuje te modyfikacje.
Czy może wiecie coś jeszcze na co zwrócić uwagę a co może się okazać dopiero po paru miesiącach...?
john|doe
1.05.2013, 18:48:22
Ja wolalbym z otwartym kodem zrodlowym i to w popularnym skrypcie by byl wybor w programistach, ktorzy znaja skrypt.
Przeczytaj sobie tez artykul opisujacy wybor pomiedzy darmowym a platnym rozwiazaniem:
http://webtutoriale.pl/?darmowy-czy-platny-,5
Nie napisałeś o co konkretnie chodzi.
Albo bierze się darmowy skrypt, który przy dużym zainteresowaniu i obciążeniu wymięka np. wordpress, magento, prestashop, ale ma się za to wsparcie dużej społeczności, wtyczki i słabej jakości kod, albo inwestuje się w autorskie rozwiązania od jednego producenta z gwarancją i pewnością, że nie zniknie, co do poprawek, rozszerzeń i że to będzie kompatybilne z całością.