Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: import bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
juzer
witam, mam problem z importowaniem danych do bazy na własnym kompie. Dane są w pliku .sql tylko że zajmuje od ponad 7 MB i tu jest problem bo gdy daje import przez phpmyadmin to tam jest ograniczenie pliku do 2MB. Jak inaczej zaimportować ten plik bez dzielenia na mniejsze?questionmark.gif
Aztech
A próbowałeś za pomocą programu "Pomocnik MySQL" questionmark.gif? -> Opcja otwórz, powinno pójść
juzer
no prawie działa ale się też wysypuje, tym razem wyskakują mi jakiś błedy niby syntaktyczne. Ale plik z danymi jest eksportem z konta i nic w nim nie grzebałem, więc czy to zależy od wersji serwera mysql że teraz ni moge importować tego pliku u siebie?? starałem się już go zaimportować ręcznie wycinając kod, i zadziałał on przy tworzeniu tabel ale gdy wrzucałem kod inserta z danymi to wyskakują mi błędy. może z konsoli spróbować to załadować?questionmark.gif jak uważacie??
scanner
Z linii poleceń:
Kod
mysql db_name < backup-file.sql

Najszybciej - bo nie przez frontendy tylko bezpośrednio.
A na przyszłość: http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/mysqldump.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.