Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [rozwiązane] Grafika nie jest wyświetlana
Forum PHP.pl > Forum > PHP
matwiej
  1. <?php
  2. $wys = 200;
  3. $szer = 200;
  4.  
  5. $ob= imagecreatetruecolor($szer, $wys);
  6. $bialy = imagecolorallocate($ob, 0, 0, 0);
  7. $inny = imagecolorallocate($ob, 22, 34, 123);
  8.  
  9. imagefill($ob, 0, 0, $bialy);
  10. imageline($ob, 0, 0, 40, 40, $inny);
  11. imagestring($ob,4, 0 , 0,"dziala?",$inny);
  12.  
  13. Header('Content-type: image/png');
  14. imagepng($ob);
  15. imagedestroy($ob);
  16.  
  17. ?>

Napisałem taki oto kod który ma wygenerować i wyświetlić obrazek. Niestety obrazek się nie wyświetla a kompilator nie zgłasza żadnych problemów. Czego może to być wina ?
sajegib
wywal header to ci wyświetli błędy smile.gif
matwiej
Kod
‰PNG  IHDRČČ":9ÉŒIDATxœí×QŞ‚@†a‹ÖĐÚf×mł´Šs!Č0ęqĆř ĺy.’ňW_îç    Ú"E[¤Lm5FÖŐâýńÜ1ß{?jźŠ‰°şćŤImŃľüňyżÚŻâçý üNâ6nŚžĘść‘M1ťćm•‡´”ˇ8/ٓ(Żîړ͎_6W´–%Ď:x`‹¸Şmó¨jןÎŢů˙áÇÝÖvŒkâôŮxşr‰lɢwžŁX k(Új

Za bardzo nie rozumiem haha.gif Ale takie coś mi wyrzuciło. W php.ini GD jest włączony
sajegib
btw
Cytat
kompilator

PHP nie ma kompilatora tylko interpreter smile.gif
Kshyhoo
U mnie kod działa, więc masz coś skopane u siebie.
sajegib
zrób phpinfo() i sprawdź czy masz włączone gd wink.gif
być może:
-edytujesz niewłaściwy plik php.ini ( czasem jest > 2 takie pliki )
-zapomniałeś o service apache2 restart tudzież php5-fpm restart

com
wywal te spacje przed
  1. <?php
i włącz sobie raportowanie błędów wink.gif

bo błąd masz taki:
Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ...\img.php:1) in ...\img.php on line 13
‰PNG  IHDRČČ":9ÉŒIDATxœí×QŞ‚@†a‹ÖĐÚf×mł´Šs!Č0ęqĆř ĺy.’ňW_îç Ú"E[¤Lm5FÖŐâýńÜ1ß{?jźŠ‰°şćŤImŃľüňyżÚŻâçý üNâ6nŚžĘść‘M1ťćm•‡´”ˇ8/ٓ(Żîړ͎_6W´–%Ď:x`‹¸Şmó¨jןÎŢů˙áÇÝÖvŒkâôŮxşr‰lɢwžŁX k(Új
Turson
Czyli brakuje ob_start i ob_end_flush
com
Turson nic nie brakuje wrzucił sobie spacje przed <?php napisałem to przecież tongue.gif usunie i już mu działa biggrin.gif
sajegib
prościej wrzucić header na góre smile.gif
com
Cytat(sajegib @ 26.10.2013, 21:58:09 ) *
prościej wrzucić header na góre smile.gif

owszem, ale to mu i tak nie pomoże jak wyśle przed nagłówkiem spacje wink.gif wtedy to co napisał Turson mu się przyda wink.gif
Turson
com, na localhoście owszem ob_start i ob_end_flush nie są potrzebne, ale gdy wrzuci plik na serwer to znowu dostanie błąd o nagłówkach i wtedy te funkcje już się przydzadzą wink.gif
com
nie bardzo teraz rozumiem twojego stwierdzenia biggrin.gif na localu czy hoście, jest przecież to samo biggrin.gif
Turson
W sensie na serwerze lokalnym nie wywali błędów o nagłówkach, a na zewnętrznym już tak aarambo.gif
com
dobra nie róbmy offtopa wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.