Mam kod, który działa tak jak miał działać - tj. wykonuje wszystkie czynności jakie ma robić. Niestety obciąża mi serwer dosyć znacznie i spowalnia strony. Z indeksu przeniosłem go do jednej z podstron i trochę się poprawiło ale ta podstrona teraz działa wolno.
Oto kod:
$query = $db->zap($zap); { $sites [$row['nazwa']] = $row['nazwa']; $limits [$row['nazwa']] = $row['limits']; $count [$row['nazwa']] = 0; } $zap2=array(1 => 'SELECT',2 => 'site',3 => 'FROM',4 => 'test_sites',5 => 'WHERE ((status = "Approved") OR (status = "Pending"))'); $quer = $db->zap($zap2); { if (($count[$row2['site']] > $limits[$row2['site']]) && ($limits[$row2['site']] != '~') && ($limits[$row2['site']]!='') && ($limits[$row2['site']]!='0')) { $zap3=array(1 => 'UPDATE',2 => 'test_site',3 => 'SET',4 => 'status="LIMITED"',5 => 'WHERE ((nazwa="'.$row2['site'].'") AND (status<>"SCAM"))'); $db->zap($zap3); } } $query2 = $db->zap($zap); { else $put = '0/'.$row2['limits']; $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => 'test_site',3 => 'SET',4 => 'refkow = "'.$put.'"',5 => 'WHERE nazwa="'.$row2['nazwa'].'"'); $db->zap($zap); }
Dałoby się to jakoś zoptymalizować lub zrobić żeby robiło się np. raz na 10 minut, a nie z każdym wczytaniem strony?