Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczne inputy - dodawanie do bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MrGohut
  1. <div id="podklad2">
  2. <ul id="podstawowe_hb">
  3. <div class="dodawanie_podstawowe">
  4. <fieldset>
  5. <li class="podpis">
  6. <label>Obrazek
  7. <span class="nazwa"><input type="text" name="img[]" value=""></input></span>
  8. </label>
  9. <label>Tytuł gry
  10. <span class="nazwa"><input type="text" name="tytul[]" value=""></input></span>
  11. </label>
  12. </li>
  13. </fieldset>
  14. </div>
  15. <input type="button" id="add-row" name="add-row" value="Dodaj następne" />
  16. </ul>
  17. </div>
  1. <script type="text/javascript">
  2. jQuery(function ($) {
  3. var $button = $('#add-row'),
  4. $row = $('.dodawanie_podstawowe').clone();
  5.  
  6. $button.click(function () {
  7. $row.clone().insertBefore($button);
  8. });
  9. });
  10. </script>

Jak tu zrobic insert do bazy ? Nie mam pojęcia .. Tutaj przykłąd jak to ma wyglądać:
wchodzę na ten formularz i dodaje np. 4 fieldy następnie je uzupełniam i muszę teraz te dane wysłać do bazy, ale tak, abym mógł potem je odczytać, czyli na stronie głównej mają się wyświetlać dane wpisane w te 4 fieldy
com
no to musisz wysłąć to do serwera i potem w php wysłac do bazy, bo narazie tu przeciez masz tylko frontend..
MrGohut
Co ? biggrin.gif Szczerze mówiac to mało co zrozumiałem, wiem tyle, że zostało mi tylko wysłać to do bazy i jakoś odczytać, ale to co Ty napisałeś nic mi nie podsunęło ;p
nospor
Umiesz w php odebrac to co wysyla formularz? Nie, to zapraszamy do wujka google: php + formularz
Tak, no to w czym problem? Masz dane z forma w php i je wkladasz do bazy.
com
to może tak , javascript działą po stronie klienta, a PHP po stronie serwera i tam zajmujesz sie dodawaniem do bazy danych... Teoretycznie można zrobić baze w js, jak sie ma node.js, ale wątpie żebyś miał i sie w nim orietował.. A kod który zaprezetowałes to jest html + javascript... wiec w form dodaj action na twój plik php i method post najlepiej, a następnie tam wykonaj te zapytania do bazy i dodasz rekordy, a wyświetlenie na stronie głownej to tylko pobranie z niej tych rekordów ale to inne zapytanie. ponieważ mam wrażenie że nie pracowałes z bazami danych jescze to podrzucam linka może cos pomoże, http://webmade.org/porady/mysqli-mysql-baza-danych.php generalnie musisz przerobic jakis kurs mysqli, żeby tego dokonać albo komuś zleć i Ci to napisze smile.gif
MrGohut
Pracowałem, i to dużo, nie działam na mysql ani mysqli tylko na PDO, ale już nie ważne, znalazłem prawidłową pomoc gdzie indziej.
com
no to jeszcze lepiej, ale z twojego fragmentu to nie wynikało.. poza tym jak my niby mieliśmy Ci pomóc skoro tu w zasadzie nic nie miałeś wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.