Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warning: mysql_fetch_array()
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Vasquez21
Witam...

Mam problemik, który polega na tym iż... podczas wchodzenia poprzez linki na mojej stronce do działu z czymś ala formularz, wyświetla mi błąd:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resources in BLE BLE BLE on line 55

W miejscu gdzie jest owa 55 linia mam coś następującego:

1. <?php
  2.  
  3. $sql3 = mysql_query(&#092;"SELECT * FROM teams WHERE ID_team=1\"); 
  4. $row3 = mysql_fetch_array($sql3);
  5.  
  6. ?>

troszkę niżej są miejsca formularza... na zasadzie:

1. <?php
  2. <tr><td> 
  3. <input name=&#092;"zaw1\" value='.$row3['player_1'].'> 
  4. <input name=&#092;"zaw2\" value='.$row3['player_2'].'> 
  5. <input name=&#092;"zaw3\" value='.$row3['player_3'].'> 
  6. itd.
  7. ?>

Kiedy wpiszę w owe pola formularza cokolwiek i zatwierdzę buttonem, błędy już się nie wyświetlają a baza poprawnie uploaduje.

Bardzo proszę o pomoc.
peterj
  1. <?php
  2. $sql3 = mysql_query(&#092;"SELECT * FROM teams WHERE ID_team=1\"); 
  3. $row3 = mysql_fetch_array($sql3);
  4. ?>

Cytat
Kiedy wpiszę w owe pola formularza cokolwiek i zatwierdzę buttonem, błędy już się nie wyświetlają a baza poprawnie uploaduje.

Co tu ma ten błąd (Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL) do uploadu ? To jest błąd przy wyciąganiu z bazy danych, sprawdź czy na pewno połączyłes się z bazą przed tym zapytaniem.
Vasquez21
Cytat
Co tu ma ten błąd (Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL) do uploadu ? To jest błąd przy wyciąganiu z bazy danych, sprawdź czy na pewno połączyłes się z bazą przed tym zapytaniem.

Ma tyle, że kiedy wpiszę coś w pola formularza (mimo błędu) to wszystko działa normalnie i błąd się już nie wyświetla (po tym uploadzie).

OK znalazłem... źle miałem poukładane connecty... dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.