Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Pośrednik] Starszy Programista PHP [Düsseldorf]
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Praca oferowana (Job offers)
Trust Consulting HR
Trust Consulting HR od ponad 13 lat wspiera swoich Klientów w zakresie rekrutacji na każdy szczebel zarządzania, do każdego działu funkcjonalnego, w wielu różnych branżach. Obecnie dla Naszego Klienta poszukujemy osoby na stanowisko:

Starszy Programista PHP_Düsseldorf

Główne zadania:
przygotowywanie strategii tworzenia wysoce skalowalnych witryn i ich implementacja (Distributed Computing und Caching etc.)
rozwój i utrzymanie aplikacji webowych PHP dla przedsiębiorstw
implementacja interaktywnych interfejsów użytkownika

Wymagania:
wykształcenie kierunkowe lub równoważne doświadczenie zawodowe
5 lat doświadczenia w rozwoju aplikacji webowych (analiza, architektura, wzorce projektowe, testy jednostkowe)
bardzo dobra znajomość PHP, HTML5, CSS, jQuery, Javascript
praktyczna znajomość baz danych, MySQL (redis, hadoop mile widziane)
bardzo dobra znajomość MVC framewors (Symfony 1, 2 lub ZEND)
praktyczna znajomość TDD, PHPUnit
doświadczenie w budowie witryn o wysokim natężeniu ruchu oraz znajomość takich narzędzi jak Memcached, nodeJS
mile widziana znajomość Elastica, nginx, Smarty, lessphp

Nasz Klient w zamian oferuje:
pracę w międzynarodowym środowisku
interesujące projekty z wykorzystaniem najnowszych technologii
pracę w młodym i dynamicznym zespole
bardzo atrakcyjne wynagrodzenie 50 000 – 70 000 euro/rok
kurs języka niemieckiego
pakiet relokacyjny
różnorodne zajęcia sportowe (do wyboru)

Osoby zainteresowane, spełniające w/w kryteria prosimy o przesłanie swojego CV na adres:
marketing@trustconsulting.pl
W tytule maila prosimy o podanie nazwy stanowiska!
Osoba kontaktowa: Marzena Dudek 604 941 146

Trust Consulting HR
ul. Bolesława Prusa 1/12A
60-820 Poznań
NIP: 972 011 64 39
Regon: 300251939
gitbejbe
i po takich właśnie ogłoszeniach nasuwa się ciągle ta sama refleksja: "ale jesteśmy w ciemnej dupie w Polsce". Szkoda słów... Z chęcią bym aplikował ale brak mi jeszcze doświadczenia. Tak czy siak trzeba uciekać za granice
morgan
Cytat(gitbejbe @ 10.01.2014, 10:29:48 ) *
i po takich właśnie ogłoszeniach nasuwa się ciągle ta sama refleksja: "ale jesteśmy w ciemnej dupie w Polsce". Szkoda słów... Z chęcią bym aplikował ale brak mi jeszcze doświadczenia. Tak czy siak trzeba uciekać za granice

czy ja wiem, 50000 euro rocznie po odliczeniu podatkow zostaje jakies 2500 euro miesiecznie, czyli jakies 10k zl, czy w polsce starszy programista php nie zarobi porownywalnie w wiekszym miescie ? sa plusy i minusy jak zawsze. Opuscisz rodzine znajomych i zawsze bedziesz juz 'za granica' a nie 'u siebie'. Ot taka dygresja smile.gif
Damonsson
Wiem, że nie komentujemy, ale jak już ktoś zaczął:

50.000€ brutto rocznie
~2.500€ netto miesięcznie

Jeżeli te wymagania są realne, to w Polsce z takimi kwalifikacjami 10.000zł nie jest jakimś szczególnym trudem, takie wymagania spełnia niewielki promil wszystkich programistów PHP.

Żeby ktoś sobie nie wyobrażał kokosów wink.gif
gitbejbe
10 000tyś zł netto /mieś na legalu w polsce za php ? słyszałem o 5k-6k rzadko o 8k...
Cytat
10.000zł nie jest jakimś szczególnym trudem

Znając polskie realia za 10k miesiecznie musiałbyś jeszcze umieć z 3 razy tyle i zapierniczac po 12h 7 dni w tygodniu. Nie uwierze w to, ze programiisci w polsce są tak samo doceniani jak na zachodzie. A kwestia gdzie lepiej pracować - trzeba doświadczyć pracy w obu krajach aby móc wyciągnąć wnioski. Im dłużej widze co sie u nas dzieje tym bardziej wydaje mi sie ze byłbym skłonny stad wyjechac na stłąe
emp
Cytat(gitbejbe @ 10.01.2014, 10:07:16 ) *
10 000tyś zł netto /mieś na legalu w polsce za php ? słyszałem o 5k-6k rzadko o 8k...

Znając polskie realia za 10k miesiecznie musiałbyś jeszcze umieć z 3 razy tyle i zapierniczac po 12h 7 dni w tygodniu. Nie uwierze w to, ze programiisci w polsce są tak samo doceniani jak na zachodzie. A kwestia gdzie lepiej pracować - trzeba doświadczyć pracy w obu krajach aby móc wyciągnąć wnioski. Im dłużej widze co sie u nas dzieje tym bardziej wydaje mi sie ze byłbym skłonny stad wyjechac na stłąe

Bełkotasz. Ty masz się cenić a nie liczyć że ktoś cię doceni. Masz umiejętności to sam dyktujesz warunki. Nie posiadasz umiejętności to całe życie będziesz liczyć że ktoś cię doceni i nikt cie cenić nie będzie. Kasa jest słaba jak na niemcy i te wymagania. Życie was tam nie będzie kosztować tyle co tutaj i zostawiacie swoją rodzine, przyjaciół, środowisko.. no chyba że ich nie macie.

Cytat(gitbejbe @ 10.01.2014, 10:07:16 ) *
Im dłużej widze co sie u nas dzieje tym bardziej wydaje mi sie ze byłbym skłonny stad wyjechac na stłąe

Rozumiem argument chce zwiedzić niemcy, podobają mi się, dali mi tam świetne warunki, mam tam już paru znajomych którzy sobie cenią tam prace, wielkie możliwośći rozwoju, będe tworzył do co lubie dlatego wybieram tą prace, a ty jak szczur z tonacego okrętu. Takie typy to jak widzą żę coś dzieje się źle zamiast coś robić to uciekają. Przyjaciół, rodzine też zostawiasz jak widzisz że dzieje się źle.
gitbejbe
schodzimy na tematy, w których każdy z nas będzie miał swoje racje.
Cytat
Ty masz się cenić a nie liczyć że ktoś cię doceni

ja bełkocze ? to że się cenisz na ileś tam nie znaczy że tyle jesteś dla kogoś warty. Chodziło mi o to, że fach programisty jest bardziej opłacalny (doceniany) na zachodzie. A dyktować warunki to sobie możesz na własnej działalności. Przychodzisz na rekrutacjie i mówisz ze umiesz to to i to i chcesz 5000zł. Pracodawca mówi: bardzo fajnie, ma pan predyspozycje ale na to stanowisko mamy podobną osobę która może troche miej potrafi ale za 3000zł. Co robisz ? unosisz się dumą na każdej rozmowie i szukasz pracy w nieskończoność czy przystajesz na to co możesz mieć i liczysz na lepsze jutro?
Cytat
Rozumiem argument chce zwiedzić niemcy, podobają mi się, dali mi tam świetne warunki, mam tam już paru znajomych którzy sobie cenią tam prace, wielkie możliwośći rozwoju, będe tworzył do co lubie dlatego wybieram tą prace, a ty jak szczur z tonacego okrętu. Takie typy to jak widzą żę coś dzieje się źle zamiast coś robić to uciekają. Przyjaciół, rodzine też zostawiasz jak widzisz że dzieje się źle.

Idąc Twoim tokiem myślenia to rozumiem argumenty, że jeśli się kogoś zna osobiście, utrzymuje się z nim kontakt, to można szczerze powiedzieć o nim lub jego planach to co się myśli. Takie typy to jak widzę, że gówno o kimś wiedza w wyrażają się o nim/o jego zyciu w sposób jakby idealnie znali ten temat, są dla mnie jak powietrze. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to jeśli mieszkam w małej mieścinie gdzie nie ma opcji na lepszy rozwój a chciałoby się wychować w dostatku rodzine, mieć lepszy samochód czy wybudować dom, to wyjazd do większego miasta jest również uważany przez ciebie za akt tchórzostwa i hipokryzji w stosunku do osób które zostawiłeś w swoim mieście ? Ostatni post, nie mam zamiaru sprzeczać się z kimś na forum o takie rzeczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.