Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne wywołanie drukowania z fpdf
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lacki2006
Witam
Mam pewien problem w php generuje dokument przez fpdf wszystko działa dokument pobieram poprzez komendę

$pdf->Output($nazwa_dokumentu_pobranego,'D');

wyświetla bez problemu lecz jak zrobić aby zamiast dokument się otwierał to żeby odrazu wysyłał dokument na drukarkę domyślną ?

Przy okazji jak można by zrobić aby po wygenerowanym dokumencie przekierowywało na inną podstronę
zrobiłem tak
header("Location: ../podstrona.php");

podstrona jest w katalogu niżej ale wszystko staje po komendzie

ma ktoś może pomysł jak rozwiązać moje problemy ?
maly_swd
Parametr D - to download, czyli pobranie. Więc nie masz na to wpływu co dalej się dzieje (teoretycznie można osadzić js w pdfie i po jego otwarciu wywołać okno drukarki).

Co do drugiego problemu to jest to do zrobienia (można zrobić to tak, że najpierw przekierowanie a na stronie docelowej wysyłasz dokument).
Puszy
Miałem podobny problem niestety nie udało mi się go rozwiązać w żądany przeze mnie sposób. Pomógł mi za to kiosk mode w Chromie. Kiosk mode automatycznie drukuje dokument po wciśnięciu Ctrl+P. Druga alternatywa to obsługa Google Cloud Print. Na PHP Classes znajdziesz gotową bibliotekę która działa, sam jej używam. W PHP generujesz PDF i zamiast go wyświetlać wysyłasz zadanie drukowania do serwera Google. Google łączy się z drukarką i drukuje PDF smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.