Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przeniesc dane z jednego pliku php do drugiego aby powstal spojny 1 plik.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Scorpinus11
Witam. Mam pewien problem. Ot potrzebuje przeniesc dane z jednego pliku php do drugiego tak aby powstal jeden spojny. pierwszy plik to:RgHmiReportGenerator, drugi: RgRefSheetProductGenerator.

Moje pytanie chce przeniesc dane tzn img obiektu wybranego oraz trzy tabele z hmi do sheet. Funkcja class oraZ require once wykorzystane czy mozna je w jakis sposob polaczyc i usunac zbedne dane?
Daimos
Pobierasz dane pliku :file_get_contents
Umieszczasz dane: file_put_contents
I z tą wiedzą dasz radę rozwiązać problem łączenia plików, a co do tego:
Cytat
Moje pytanie chce przeniesc dane tzn img obiektu wybranego oraz trzy tabele z hmi do sheet. Funkcja class oraZ require once wykorzystane czy mozna je w jakis sposob polaczyc i usunac zbedne dane?

Skup się i napisz jeszcze raz, bo chyba nikt tego nie przetłumaczy.
Scorpinus11
Tak przepraszam za taki jezyk nieskladny. Chodzi o to aby plik nr 2 pobieral dane bezposrednio z pliku 1. Wyglada to tak: Plik 1.php oraz 2.php sa do druku w pdf. Tzn na stronie internetowej naciskam przycisk podglad i widze je w formie pdf gotowej do druku. W pliku 1 php widze tabele z ustalonymi wartosciami jednak chcialbym aby takie same tabele ukazaly sie w pliku nr 2. Tzn aby plik 2 mial w sobie te same informacje co plik 1, prosciej mowiac chce z 2 plikow do druku zrobic jeden do druku, abym nie musial drukowac dwoch plikow pdf a aby wszystko bylo na jednym. Pozdrawiam.

uproszczajac, mamy 2 pliki plik1.php i plik2.php:
plik1.php
<?php
$imie1 = 'adam';
echo "$imie1";
?>
plik2.php
<?php
$imie2 = 'ala';
echo "$imie1";

(w obu przypadkach powinno wyjsc adam)

czyli aby nawet plik 2 zwrocil wartosc z pliku 1, a wiec aby pobieral wszystkie dane tak jakby byly napisane wewnatrz 2 pliku.
Malukaz
include -.- ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.