Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Linuksowy klient MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
ins@ne
Witam, sprawdzalem przez wyszukiwanie (bo jest przekonany, ze ktos juz o to pytal), ale chyba niespecjalnie dziala ta wyszukiwarka sad.gif. Na zapytania z cyklu linux+sql+klient nie otrzymywalem zadnej odpowiedzi, a przeszukiwanie recznie calego forum jest bezcelowe...
Chodzi mi tylko o jakis program, ktory umozliwilby polaczenie sie z baza, przegladanie rekordow i ich aktualizacje w trybie graficznym. Sciagnalem sobie Squirrela, ale tam nie ma mozliwosci aktualizacji rekordow w trybie graficznym. Mozna jedynie poprzez wklepanie komendy sqlowej... Moze ktos cos dobre polecic? Z gory dziekuje...
mike
phpMyAdmin
ins@ne
no tak... to cos tez jest pod Winda i wiem, ze wiele osob bardzo to lubi (tez lubilem) tylko ma jedna wade - ja musze sie laczyc zdalnie z baza, ktora gdzies tam sobie stoi i na niej manipulowac i nie chce do tego stawiac zadnych apachy i innych - a phpmysql tego wymaga sad.gif...

Jesli sie myle to prosze mnie poprawic...
Vertical
To może mysqladmin? Jest wersja na LINUXa i na windowsa
dr_bonzo
Cytat
ja musze sie laczyc zdalnie z baza, ktora gdzies tam sobie stoi i na niej manipulowac

phpMyAdmin tez sobie poradzi, dodajesz polaczenie do tamtej bazy na jakims.tam.serwerae.pl a nie na localhoscie. sprobuj tez mysqlControlCenter (mysql.com), co prawda beta i juz nie rozwijana ale ma mozliwosci jak pMA, jest pod Win i Lin, i NIE jest w php -- jest to osobny program.
ins@ne
MySQL Control Center jest bardzo przyjemnym programikiem - polecam osobom korzystajacym z Linuksa. Troche mi szaleje z czcionkami pod MDK 10 (zaleznie od nastroju wlacza i wylacza anti-aliasing), ale generalnie dobre narzedzie. Dzieki za wskazanie go!
kicaj
Tez korzystam z MySQL CC i jest to wygodne narzedzie, polecam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.