Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [WordPress] Połączenie się z zewnętrzną bazą.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
GiboneKPL
Cześć, witajcie! O tuż robię portal i potrzebuje się połączyć z bazą forum. Udało mi się to poniekąd:
  1. $host = 'localhost';
  2. $user = 'user';
  3. $pass = 'haslo';
  4. $db = 'baza';
  5. $zdalna = new wpdb($user, $pass, $db, $host);
  6.  
  7. $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  8.  
  9. $sesja = $zdalna->get_row("SELECT s.*, u.*
  10. FROM mybb_sessions s
  11. LEFT JOIN mybb_users u ON (u.uid=s.uid)
  12. WHERE s.ip='".$ip."'");

Tutaj łącze się z bazą forum. W $ip sprawdzam jakie ip ma użytkownik, a później w zapytaniu sprawdzam je z tabelą _sessions. Teraz jest jedna sprawa. To mi nie działa. Wszystko jest wprowadzone dobrze, ale nie działa.. biggrin.gif Portal stoi na xaa, a forum na biznes-host (xaa testowa stronka). Jak łączę się z bazą forum testowego (też na xaa) to łączy mnie dobrze. Gdzie może leżeć błąd?

Pozdrawiam GiboneKPL wink.gif
Pyton_000
A użytkownik na BH ma możliwość łączenia się zdalnego? Wejdź w phpMyAdmin i dla tego usera sprawdź uprawnienia.
Poza tym sprawdź jaki błąd wypluwa łączenie i/lub zapytanie. Jak? Nie wiem wink.gif Nie jestem specem od WP
GiboneKPL
Po 1. Gdzie w pMa sprawdzić to? biggrin.gif Szukałem w pMa i DirectAdmin i nie znalazłem :/
Po 2. Próbowałem or die(mysql_error());, lecz wtedy nie ładowało mi strony w ogóle (jedynie nagłówek, tam gdzie mam wywołaną funkcję).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.