Napisałem skrypt newsory lecz ni wiem jak dodać opcję aby wyniki na stronie mi sie stronicował np mam 26 wpisów do tabeli a na stronie wyświetlam 4 rekordy i teraz jak zrobić aby wyświetlały mi się strony[1] [2] ..[5][6] itd.
<?php { } ?>
<?php { } ?>
<?php $intLimit = 4; //ilość rekordów na stronie; { $intCurrentPage = 0; } else { $intCurrentPage = $_GET['nr']; } $wynik = mysql_query (\"SELECT * FROM news WHERE ok =1 \". \"ORDER BY nr DESC LIMIT \".($intCurrentPage*$intLimit).\",\".$intLimit); { } { } for($i = 0; $i<ceil($intCount/$intLimit); $i++) { } ?>
<?php ... ?>
<?php ... ?>
<?php $intLimit = 4; { $intCurrentPage = 0; } else { $intCurrentPage = $_GET['nr']; } // [1] co robi ten \"IF\" i czym jest \"nr\" ? // tutaj wyciagam calkowita ilosc rekrdow $intCount = $cnt; $wynik = mysql_query (\"SELECT * FROM niusy1 \". \"ORDER BY numerniusa DESC LIMIT \".($intCurrentPage*$intLimit).\",\".$intLimit) or die (mysql_error()); { echo \"<p align=right><i>\".$rekord[5].\",\" .$rekord[1].\", \".$rekord[6].\",\" .$rekord[7].\"</i></p>\"; } $aktuwysw = $intCurrentPage +1; echo \"<BR><div align=center> intCount: $intCount - intLimit: $intLimit - Aktualnie wyswietlana: $aktuwysw\"; //{ // echo $arrRow['nr'].' - '.$arrRow['text'].'<br>'; //} // [2] Po co jest to wyzej i co to \"arrRow\" ? for($i = 0; $i<ceil($intCount/$intLimit); $i++) { } ?>