orm: entity_managers: default: mappings: lala: type: annotation dir: "%kernel.root_dir%/../src/xxx/Lala/Entity" prefix: "xxx\Lala\Entity" alias: xxxLala is_bundle: false
Problem polega na tym, że Doctrine nie widzi encji w xxx\Lala\Entity (wchodzi do katalogu, ale nie widzi encji jako obiekty tabel - mapowanie jest ok). Gdy zmienię nazwę z Lala na np. Yala to już widzi, problem jest jakby z literą "L" na początku nazwy katalogu i przestrzeni nazw. Problem jest mega dziwny, wypróbowałem już sporo kombinacji. Wie ktoś może, co jest tego przyczyną?
Edit:
Jeżeli na początku jest duża litera "L" to nie działa, jeżeli małe "l" to już działa.
WTF?
Edit2:
Doctrine widzi te encje, widzi także adnotacje dla tych encji (zrobiłem dumpa), jednak z jakiegoś powodu nie sprawdza ich struktury z bazą danych dla dużego "L" na początku nazwy przestrzeni nazw.
Problem polega na tym, że metadata driver już nie widzi metadanych dla tych encji.
ROZWIĄZANE
Dla potomnych:
Problem leżał w konfiguracji w yamlu:
prefix: "xxx\Lala\Entity"
Z nieznanych mi przyczyn (plik w UTF-8) podczas podawania parametru jako string w "" yaml nie widział dużego L, tylko jakiś krzak.
Rozwiązaniem było usunięcie "" z parametru:
prefix: xxx\Lala\Entity