HTML:
jQuery:
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('#dodaj_upad').click(function(){ $('#elements .element:first').clone().appendTo($('#elements')).find('input').val(''); return false; }); $('#elements .element a').live('click', function(){ var parent = $(this).parents('.element:first'); if($('#elements .element').index(parent)>0) parent.remove(); }); $("#upad").keyup(function(){ $.post("templates/formularz/jquery/upad.php",{funkcja:"symbol",upad:$(this).val(),polozenie:document.getElementById("polozenie").value}, function(data){ $('#test3').html(data); }); }); $("#polozenie").change(function(){ $.post("templates/formularz/jquery/upad.php",{funkcja:"symbol",polozenie:$(this).val(),upad:document.getElementById("upad").value}, function(data){ $('#test3').html(data); }); }); }); </script>
Więc upad.php wykonuje mi obliczenia na danych z pól formularza i zwraca dane do #test3. Wszystko ładnie działa dla rodzica.
W jaki sposób mogę powiązać zklonowane pola input z kodem jquery żeby pobierał dane z nich i wysyłał do obliczenia a wyniki wskakiwały w #test3 dla każdego klona?
Chyba opisałem to jasno:)
Proszę o naprowadzenie.
Pozdrawiam
Wicek
Funkcja live pobiera dane z clone field i dana upad wysyła się dobra tylko teraz nie iwem jak powiązać parent z getelementByid żeby z polozenie pobierało wartość.
Druga sprawa jak powiązac parent z #test3 żeby wyświetlało się w zklonowanym.
Z #test3 sobie poradziłem i wyświetla się w zklonowanym widoku.
Dobra udało mi się dziękuję za pomoc ;p