Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] symulacja przesunięcia scrolla myszki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
tomeknh
Witam serdecznie,

Jak zasymulować po kliknięciu w wybrany div przesunięcie scrolla myszki o jedno "oczko" ?

Mam funkcję którą wywałuję właśnie przesunięcie scrolla i potrzebuję , aby była wywoływana po kliknięciu w div...

proszę o pomoc!

Nikt nie ma pomysłu questionmark.gif? sad.gif
trueblue
Znasz Google?
https://www.google.pl/search?q=javascript+c...ction+click+div
tomeknh
Nie no gdzie dopiero teraz dowiedziałem się o Google,
skoro już jesteśmy tacy sympatyczni dla siebie to czy Pan umie czytać ze zrozumieniem ? :-)

konieczne jest wywołanie, symulacja przesunięcia scrolla myszki po kliknięciu w div czyli:

$("#mojDiv").click(function () {

// symulacja przesunięcia scrolla w dol lub górę o jedno oczko

});

i proszę mi uwierzyć, że przekopałem google zanim napisałem tu temat :-)
trueblue
Cytat(tomeknh @ 3.06.2016, 14:14:29 ) *
Mam funkcję którą wywałuję właśnie przesunięcie scrolla i potrzebuję , aby była wywoływana po kliknięciu w div...

Proszę mi uwierzyć, że umiem czytać ze zrozumieniem.
tomeknh
kolego jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to proszę nie pisać.

tutaj początek mojego postu "Jak zasymulować po kliknięciu w wybrany div przesunięcie scrolla myszki o jedno "oczko" ?" i proszę na tej podstawie mi pomóż :-)
LowiczakPL
Cytat(tomeknh @ 3.06.2016, 14:14:29 ) *

czyli wstaw SWOJĄ funkcję wywołująca przesunięcie scrolla w funkcję wywołującą klik w TWOJEGO div-a

Cytat(tomeknh @ 3.06.2016, 17:03:14 ) *
$("#mojDiv").click(function () {

// symulacja przesunięcia scrolla w dol lub górę o jedno oczko

});

czyli zamiast tego komentarza // symulacja przesunięcia scrolla w dol lub górę o jedno oczko

wstawiasz SWOJĄ FUNKCJĘ wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.