Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: generowanie pdf + polskie znaki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wojtekr
Witam, dzięki za pomoc- fpdf wyglada bardzo fajnie (i dziala) ale mam tylko taki propblem, ze na serwerze windows jest ok a pod linuxem (debian) plik chce sie otwierac/saveowac a nie wyswietlac w przegladarce.
Widzialem gdzies taki post, ze to wina naglowkow ale bez zadnego wyjasnienia. Wiec jak mozna dwa slowa wyjasnienia gdzie w fpdf i co mam zmienic.
wielkie dzieki
wojtekr
mysle ze to nie jest tylko moj problem w wiec rozwiazanie moznaby dopisac do
zbioru postow: "generowanie plików *.pdf + polskie czcionki", na ktorym sie oparlem przy konfiguracji.
itsme
  1. <?php
  2. header( 'content-type: application/pdf');
  3. ?>

ponadto w fpdf przy koncowym wyswietlaniu okresla sie sposob looknij w manuala :-)
wojtekr
niestety, jak mam wymusic zapis czy download to ok, ale wyswietlenie w IE to juz nie. Mam biały ekran w przegladarce i kiszka. Czy nie musze czegos zrobic na serwerze php? Jakies extensions albo cos takiegoi?
SongoQ
Jesli uzywasz fpdf'a to ma zaimplementowane wszystkie naglowki potrzebne do dzialania. Moze zle wywolujesz metode generowania.

U mnie dziala pod windowsem i pod linuxem tak samo, wywoluje w ten sposób:

Kod
$objPdf->Output($szNazwaPliku.'.pdf', 'I');

Odnośnie polskich znaków to musisz sobie odpowiednie fonty skompilować. Wszystko jest opisane na fpdf.org
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.