Kuziu
5.03.2005, 01:44:04
Właśnie zauważyłem, że gdy dodam post'a a potem go usunę to figuruje on nadal w ilości moich postów.
Za jakimś czas będzie liczba odpowiednia - wydaje mi się, że jest to kwestia cache'owania wynikow by IPB ale głowy nie dam.
Strus
20.04.2005, 14:43:37
Ja widziałęm gościa, który w jednym temacie napisał 4 postów a liczba jego postów była - Postów 1

I dalej tak jest, chodzi o yezooz z tematu
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=29320 dziwne nie? Tak jakby baza spała w tym czasie...
Teraz tak zwróciłęm uwagę, napisałęm parę postów a licznik stoi, coś to forum nawala.
kszychu
20.04.2005, 15:05:57
Ale macie problem ;-)))))))
SongoQ
20.04.2005, 15:09:46
Heheh, kiedys tez to zauwazylem, zglosilem blad, a tu checa - niektore fora nie maja naliczania postow tak jak Hydepark.
@Strus
Cytat
Ja widziałęm gościa, który w jednym temacie napisał 4 postów a liczba jego postów była - Postów 1
Jest ok napisal 4 posty na Hydepark i 1 na php 5.
Czyli jednak forum dziala ok.
Strus
20.04.2005, 15:41:44
@SongoQ Sprytne
hwao
20.04.2005, 17:20:14
Opinie o wortalu -> o Forum
dr_bonzo
20.04.2005, 19:42:18
Cytat
Ale macie problem ;-)))))))
No bo liczby postow nie da sie nabijac
Cysiaczek
6.07.2006, 10:09:44
Jakoś nikt nie chce się tym zająć - czy może ktoś powiedzieć w jaki sposób działa funkcjonalność "10 największych gaduł dzisiaj". Widnieję tam już od trzech dni na pierwszym miejscu - wg jakiej/jakich stref czasowych to jest ustawione

?
nospor
6.07.2006, 10:14:47
@Cysiaczek co sie dziwisz. Walisz posty jak "glupi" jeden za drugim to i jestes na pierwszym miejscu

(te "glupi" to zartobliwie powidziane)
A ta nazwa "dziś" faktycznie jest myląca, bo to nie jest "dziś" ale ostatnie 24 godzin.
nasty
6.07.2006, 10:28:12
nospor
6.07.2006, 10:33:12
Chlopak normalnie konkurencje mi robi. Mysle ze ban na tydzien zalatwi sprawe
Cysiaczek
6.07.2006, 11:04:25
hehe. Urząd antymonopolowy. Dzień dobry, proszę posty do kontroli
Fuzja
6.07.2006, 11:07:07
Nasty_psycho,a ty masz w miesiąc i tydzien 232 posty, cysiaczek odpada
Napisać tyle takich postów w tydzień, to żaden problem
Jakbym pisał nie do końca dbając o treśc postów to miałbym już z 10 000.
Sygeruję żeby zarówno ~Cysiaczek jak i ~nasty_psycho pisali bardziej wartościowe posty a nie tylko zerkali na ich licznik, w w chwili obecnej połowę ich postów można najnormalniej wywalić do kosza.
nasty
6.07.2006, 11:30:36
Ja to gluwnie odpowiadam na pytania, mi sie wydaje ze w wiekszosci przypadkow daje dobre odpowiedzi*.
*pomijajac kilka wyjatkow
Cysiaczek
6.07.2006, 11:41:15
No nie wiem - zapisałem się dwa lata temu i mam tyle postów, ile mam - nikt mnie chyba nie posądzi o pisanie ich dla jakiegoś rekordu... Powiem jeszcze tak. Jestem teraz aktywny, ale to z powodu rzucania palenia - muszę czymś się zająć - nie mogę skupić się na samym programowaniu/projektowaniu, bo mi się wtedy chce zapalic...

. Jeśli chodzi o posty, to nie wiem dlaczego sa mało wartościowe - najczęściej staram się kogoś naprowadzić na rozwiązanie niż przedstawić gotowca. To źle?

Ciagle wracam do pytania - jak działa ta funkcjonalność - wydaje mi się lewa ...
nospor
6.07.2006, 11:43:16
Cytat
naprowadzić na rozwiązanie niż przedstawić gotowca
Zauwazylem ze tak wlasnie robisz. Osobiscie sam tez preferuje taka metode, probujac zmusic danego kolesia do myslenia. Czasami to sie udaje... czasami

Cytat
jak działa ta funkcjonalność
no wyjasnilem ci chyba. co jest źle wedlug ciebie?
nasty
6.07.2006, 11:53:26
Cytat
Sygeruję żeby zarówno ~Cysiaczek jak i ~nasty_psycho pisali bardziej wartościowe posty
A co takiego bezwartosciowego jest w moich postach ?
Fuzja
6.07.2006, 11:54:47
np. to, że raz widziałem jak cały Twój post składał się z jednej emotki
nasty
6.07.2006, 11:57:14
hmmm ?
Cytat(nasty_psycho @ 6.07.2006, 12:57 )

hmmm ?

Nawet przykladu nie musialem szukac, gdyz sam go dales...
nasty_psycho:http://forum.php.pl/index.php?act=Search&n...sult_type=postsI np:
Cytat
Brawo

!

Cytat
aha, jak tak to zwacam honor

Cysiaczek:
http://forum.php.pl/index.php?act=Search&nav=au&CODE=show&searchid=344bfbdf5e257ceb111041aec1951b17&search_in=posts&result_type=posts
Cytat
valign
Cytat
Raczej tak.
Mozna by znaleść pare takich, chociaz przygladajac sie niektorym dyskusjom, to wogole nie wiem poco pojawily sie niektore posty. Ktos jeszcze wystawil super obszernego postaw w postawi "1 emontki" tez mnie to dobilo.
Wydaje mi sie ze mimo wszystko Cysiaczek pisze bardziej sensowne
Master Miko
6.07.2006, 12:34:39
ale oftopica walneliście...
NABIJACIE SOBIE POSTY!!!
nasty
6.07.2006, 12:45:05
przyczepiles sie do dwuch postow i na ich podstawie oceniasz 235?
Fuzja
6.07.2006, 13:03:01
Poprawka 236, a przed 2 godzinami miales 232

Jakby policzyć to w 37 dni to tak z 6,5 posta na dzien piszesz

I nie na posdtawie 2 tylko jeślijuż to na podstawie 4 podanych przez hwao i 1 mojego
nasty
6.07.2006, 13:07:55
A czy wy zawsze odpowiadacie wypracowaniem na wszystko ?
Cysiaczek
6.07.2006, 13:12:34
Jeśli o mnie chodzi, to proszę - wyzerujcie mi licznik. Jeśli przestepstwem jest odpowiadanie na posty w ciągu kilkunastu sekund, to chyba coś jest nie tak prawda? Pisałem, dlaczego jestem aktywny i dodam tylko, że uważam, iż lepiej napisać kilkadziesiąt postów na forum, gdzie komuś mogę pomóc, niż rozładowywać stres grając w jakąś głupią grę komputerową. Napisałem dzisiaj 33 posty (ten wliczając) i nie rozumiem o co to afera. Jeśli wyzerowanie licznika Was nie zadowoli, to wogóle wpiszcie mnie w new postCounterException("Cysiaczkowi nie zlicza się postów");
nasty
6.07.2006, 13:19:56
@hwao - tylko sie czepiasz, a TY kiedy ostatni raz napisales cos takiego Super inteligentnego ?
Fuzja
6.07.2006, 13:26:04
LOL....
ja sie czepiam? to bardzo ciekawe, tylko chyba mylisz nicki, bo ja napisalem tylko, że cysiaczek odpada i nie dorówna Tobie, a jeśli już ktoś ma coś do Ciebie, no to raczej hwao,a nie ja
nasty
6.07.2006, 13:35:29
Ok to to samo pytanie do hwao ...
stoprocent
6.07.2006, 13:55:37
@nasty_psycho: Ja tez jakos zauwazylem ze walisz post za postem odpowiadajac jednym krotki slowem albo zdaniem. To nie jest czepianie sie tylko uwaga.

Rownie dobrze moglbys pisac dokaldnie takie posty na forum wedkarskim i roznicy by nie bylo hehehe.
strife
6.07.2006, 15:06:24
Witam,
Ja zanim coś napiszę to sprawdzam to nawet pięcio czy sześciokrotnie. Głównie z powodu pisowni, wolę coś sprawdzić niż potem się kompromitować jak poniektórzy
» nasto - hehehe.
» nasty_psycho - Wiesz nie liczy się ilość, lecz jakoś

Prosiłbym Cię też w imieniu wszystkich, abyś pisał bardziej poprawnie ortograficznie

Pozdrawiam!
Cytat
abyś pisał bardziej poprawnie ortograficznie
Jestem za tym abysmy zrzucili sie na slownik ortograficzny dla nasty_psycho i wyslali mu - co Wy na to ?
Fuzja
6.07.2006, 19:52:47
Cytat
Mamy 14 240 zarejestrowanych użytkowników
Hmm ile może słownik kosztować, z 60 zł?
no to co po poł grosza każdy?
siemakuba
6.07.2006, 19:54:12
Zdaje się, że @nasty_psycho pisał, że nie pochodzi z Polski? to, że nauczył się naszego języka w takim stopniu jak widać to szacunek dla niego z mojej strony, bo to nie jest łatwy język. Co innego też posługiwać się językiem w mowie a co innego w piśmie.
Mnie osobiście nie rażą jego błędy odkąd wiem czym są powodowane.
Pomysł ze słownikiem - owszem, niezły, pod warunkiem że w kategorii miłego dowcipu niż wyśmiewania itp.
pozdr.
nasty
6.07.2006, 21:07:53
@siemakuba: dzieki za obrone :-)
Chyba to powtarzam po raz 100, jak ze mna bedzie ktokolwiek z was rozmawiac (ustnie) to niesadze ze wykryje ze nie mieszkam i jestem 100% polakie, bo mam kontakt z miejscowa polonia (jordania), ale z pisaniem (ortorafia) jest troche gorzej, bo w polsce skonczylem tylko druga klase i potem wyjechalem, i moja dalsze nauka byla w jezyku arabskim (

) i angielskim (IGCSE+Studia). I niebardzo podczas tego okresu uczylem sie ortografji polskiej.
ps. chyba sobie w sygnaturze wstawie przeprosiny za mojo ortografie
TomASS
6.07.2006, 21:55:05
Dobra, przetańcie już

Najlepsze jest to, że skoro na Hydeparku nie nalicza się postów to zobaczcie gdzie drogi kolega
scanner ma najwięcej postów
nospor
7.07.2006, 06:25:02
Cytat
Najlepsze jest to, że skoro na Hydeparku nie nalicza się postów to zobaczcie gdzie drogi kolega scanner ma najwięcej postów
z tego co sie orientuje, to kiedys na Hydeparku naliczano posty
Tak kiedys byly naliczane, az w koncu Seaquest wykluczyl naliczanie postów w tych działach forum. Pozatym tamta ilosc postów to jeszcze z zaczasów phpbb
stoprocent
7.07.2006, 10:12:38
A tak powaznie co daje komus to czy ma 6000 postow czy 2 czy to ze ktos ma 6000 oznacza ze jest mistrzem php albo ze jest fajniejszy a ten kto ma 2 nie ma pojecia o niczym i jest gorszy ... ? Ja siedze na forum ponad 3 lata i co heheheh jeszce 400 nie mam

@edit: no dobra 400 mam od tego posta
Kto tu mówi że ktoś ma dużo postów? Wręcz przeciwnie, dużo postów nie wnoszących nic do tematu i pisanych "tylko by je napisac" - jaki to ma sens?
Np, ktoś może mi wytlumaczyc poco ten post?
http://forum.php.pl/index.php?s=&showtopic...ndpost&p=272104Na forum juz sa od dawna zasady, jak ktos ich nie przestrzega to dlaczego za zwrocenie uwagi "ja jestem winny".
kszychu
7.07.2006, 14:12:09
Cytat(hwao @ 7.07.2006, 14:59 )

Ja tam nie wnikam po co, napisalem mu pw, ze albo zmieni albo za godzine ma warna.
Cysiaczek
7.07.2006, 14:21:59
Co by nie było - odpisałłem na PW - oczekuję sensownej odpowiedzi. Oczywiście zastosuję się do polecenia usunięcia posta, chociaż cała "akcja" z postami to chyba wynik upałów...
Tak naprawde problem lezy w tym, ze ilosc posotw to pewien wyznacznik, statysyka.
I kazdy chcial by miec je najlepsze.
Chociaz i tak kazdy do tego inaczej podchodzi - dla innych to jest cool, a inni nie zwracaja na to mniejsza uwage.
Jezeli jednak jest tak, ze wzbudza to tyle kontrowersji to moze zamienic ta statyske na taka, ktora by byla bardziej "wiarygodna".
A dokladniej, chodzi mi o "pomogl mi".
Nie wiem czemu nie ma juz tego, ale sadze, ze sprawdzalo sie to, a i same tematy zyskiwaly - przeciez poza samymi punktami dla uzytkownikow, wyrozniano sensowane odpowiedzi.
Wg. mnie mozna by nie wyswietlac liczby postow przy awatarach, a zamienic to na liczbe punktow "pomogl mi".
kszychu
7.07.2006, 14:43:44
Cytat(Cysiaczek @ 7.07.2006, 15:21 )

Co by nie było - odpisałłem na PW - oczekuję sensownej odpowiedzi. Oczywiście zastosuję się do polecenia usunięcia posta, chociaż cała "akcja" z postami to chyba wynik upałów...
Posty na humorze to co innego (Cysiaczek: pozwolisz, że w pewnym stopniu odpowiem Ci tutaj), jeśli widzę na humorze nowy post, to oczekują, że przeczytam tam coś śmiesznego a nie "ale świetny kawał", "boki zrywać", czy inne tego typu komentarze. Dlatego proszę WSZYSTKICH, Cysiaczek podał mi kilka nicków, które być może mi umknęły, by raczej nic tam nie pisali, niż mają pisać cokolwiek bez zamieszczenia dowcipu. Postaram się wyegzekwować to takimi czy innymi sposobami.
Pomijam tutaj zupełnie fakt, że na humorze posty nie są naliczane, bo nie chodzi mi o to, czy ktoś tam sobie nabija post czy nie, tylko o to, że chciałbym, zaglądając tam poprawić sobie humor, a nie go zepsuć.
Cysiaczek
7.07.2006, 14:51:17
Wyjaśnienie jest jak najbardziej sensowne. Rozumiem czyjeś zdenerwowanie, gdy czyta się takie posty. na swoją obrone mam tyle tylko, że nie mogłem.. no po prostu nie wytrzymałem - rece same poleciały po klawiaturze. Jako, że juz mam dość tematu postów, to obiecuje, że postaram się pisać mniej/wcale postów nie na temat i zbyt krótkich.

p.s
@seth - pamietam jeszcze jak było <pomógł> - to było świetne i naprawde nie mam pojecia, dlaczego od tego odeszliście (zarządzający).
strife
7.07.2006, 15:20:14
Mi jest obojętnie, dla mnie może nie być licznika

Co do pomógł mi..
» temat był już poruszany ... Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.