Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Forum jest niepotrzebne
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Cysiaczek
He he. Wiedziałem, że wejdziecie. To żart oczywiście, ale powiem, że mi najczęsciej przydaje się do... Uświadomienia sobie błędów i możliwych rozwiązań. Najczęściej po napisaniu posta mam problem rozwiązany przed odpowiedzią kogoś z Was. To fajne i przydatne zjawisko

Pozdrawiam i dzięki, że na odpowiedzi czekac nie trzeba za długo

papa
Bakus
Temat nie związany z treścią posta - zamykam...

Reklamacje na PW

A tak. Złożę reklamację. Dział nazywa się Opinie o forum prawda?
Jeśli wpisałem że forum jest niepotrzebne, to dlatego, że miałem w tym jakiś cel prawda? Moim celem było wyrażenie opinii - nieco żartobliwej, ale jak najbardziej dozwolonej. Stwierdziłem że najczęściej nie potrzebuję odpowiedzi, bo je znam zaraz po napisaniu posta. Wynika stąd (choć niejednoznacznie przyznaję), że forum jako takie jest mi niepotrzebne, bo mógłbym pisać sobie w notatniku i osągnąć ten sam cel. Zgoda, ale ja wolę pisać DO KOGOŚ, bo wtedy pisze się lepiej. Bardziej się staram wytłumaczyć coś komuś niż samemu sobie, a to implikuje koniecznoąś zrozumienia problemu. Wnoszę niniejszym o odblokowanie tego tematu. Dziękuję i pozdrawiam

Cysio

Prawdę mówiąc jestem pod wrażeniem tego jak piszesz dla innych (mowa tu o powyższym PW jaki mi wysłałeś).
Mam nadzieję, że więcej osób będzie podejmowało choćby próby rozmowy z moderatorami w sprawie ich tematów...
Za odwagę i dla przykładu innych jeszcze nie zdecydowanych na szczere i odważne działanie otwieram tongue.gif
NuLL
Jakby zmienić temat można by podyskutować nad samą ideą forum w pewnych sytuacjach- gdyż mnie np. irytuje kiedy ja podam jakąś wskazówkę jak rozwiązać problem, karzę tongue.gif napisać jakiś kod a jakiś śmierdzący leń nie napisze nawet kilobajta samemu czekając aż jakiś pracuś napisze mu gotowy kod. I to jest dobre?? Pownniśmy tego unikać jak ognia.
orson
witam ...

i jeszcze te teksty "bez linkow do manuala", albo "szukalem na googlu" a potem ktos podaje 1 link z 1 strony z googla .... czasem rece opadaja ...

pozdrawiam
bela
Miejmy więc nadzieje, że wraz z wiki wiedza z forum zostanie usystematyzowana smile.gif
NuLL
Szczerze pisząc mam pewne obiekcje co do wiki - bo będzie "tylko nie odsyłajcie do "wiki.php.pl" albo coś w tym stylu winksmiley.jpg
Cudi
Sęk w tym, że na Wiki będą tylko potrzebne materiały, nie będą się one powtarzały i będą w logiczny sposób ułożone. Łatwiej też będzie podać dokładny adres, a nie powiedzieć coś w stylu "to już było, poszukaj". Jestem przekonany że Wiki się sprawdzi, praca z systemami tego typu (a już szczególnie z MediaWiki, kto pracował przy Wikipedii ten wie) jest przyjemna, dodawanie i edycja materiałów maksymalnie uproszczone, tak więc nie będzie narzekań, że ktoś nie umie lub nie ma czasu na zabawe z jakimś skompikowanym systemem. Nic tylko czekać aż Wiki na php.pl ruszy winksmiley.jpg
bela
Cudi nie zapominaj, że wiki trzeba jeszcze wypełnić tą treścią winksmiley.jpg
itsme
powrzuca sie news-y z wp.pl :-)
dr_bonzo
Ta koncepcja wiki bardzo mi sie podoba: zbior problemow (najczestszych jak cannot send headers, sprawdzanie czy zmienna jest ustawiona i czy ma wartosc itd. az do trudniejszych) wraz z kompletnymi rozwiazaniami i opisem problemu.
Cudi
Cytat(bela_666 @ 2005-03-06 00:52:02)
Cudi nie zapominaj, że wiki trzeba jeszcze wypełnić tą treścią winksmiley.jpg

Mój post to ujmuje, widać nie przeczytałeś ze zrozumieniem smile.gif

Dodanie tych materiałów pójdzie sprawnie, bo robienie tego jest proste i przyjemne smile.gif Nie wiem tylko czy Wiki będzie publiczne (tak jak Wikipedia), czy dostęp do tworzenia materiałów będzie miała tylko wąska grupa użytkowników wortalu (moderatorzy, developerzy itd.). Jestem za tym żeby Wiki było publiczne, a moderatorzy lub nowa grupa wyłoniona wśród forumowiczów dbała o to, by akty wandalizmu były szybko wykrywane, sprawcy karani, a ich skutki naprawiane. Jeśli w Wikipedii, z której korzysta ogrom użytkowników, takie coś się sprawdza, to u nas (przy mniejszej, ale za to bardziej 'geekowatej' grupie userów) tymbardziej powinno się sprawdzić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.