Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Problem] Modul do JPortal.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
maniac
Witam, mam problem z modulem 'Klanowe Mecze' do jportala, za bardzo nie wiem o co chodzi moze ktos mi pomoze, moj problem wyglada nastepujaco:

Kod
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/httpd/html/toptrener.pl/jp/module/klan.inc.php on line 17

a w pliku klan.inc.php w lini 17 jest tylko to:

Kod
while($r = mysql_fetch_array($result)) {

Natomiast w zarzadaniu modulem w panelu administracyjnym mam cos takiego:

Kod
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/httpd/html/toptrener.pl/jp/admin/klan.adm.php on line 53

klan.admin.php linia 53:
Kod
$il = mysql_num_rows($result);

Postepowalem tak jak bylo w readme tego modulu, niestety sa jakies problemy, ktos jest w stanie pomoc? Pozdrawiam.
SongoQ
A masz jakies dane w bazie, lub poprawnie skonfigurowany dostep do bazy? bo wyglada na to ze sie wysypuje na zapytaniach.
zbig13
Błędy mogą wynikać z tego, że z bazy nie zostały wyciągnięte żadne rekordy. Jeśli mimo to wszystko pokazuje się tak jak powinno dodaj po prostu @ przed mysql_num_rows i mysql_fetch_array.
SongoQ
@zbig13 Jesli blad wyskakuje na mysql_fetch_array() to watpie zeby jakies dane w tym zapytaniu zostaly zwrocone.
maniac
Nie jestem za bardzo doswiadczony w tym wiec jak byscie dokladnie powiedzieli co gdzie zrobic / dopisac etc ... to byl bym szczesliwy smile.gif
gilbo
Cytat(maniac @ 2005-04-04 11:10:08)
Nie jestem za bardzo doswiadczony w tym wiec jak byscie dokladnie powiedzieli co gdzie zrobic / dopisac etc ... to byl bym szczesliwy smile.gif

możesz spróbować tak:

1. <?php
  2. if(!$cośtam = mysql_num_rows(cośtam)) die(mysql_error());
  3. ?>

oczywiście zastąp cośtam swoimi danymi biggrin.gif
i napisz to co się wyświetli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.