Wlasnie zaczalem przygode z ADODB.
I mam takie pytanka:
1.Jak wyswietlic liczbe wykonanych zapytac

Ponizej kod mojego pliku index.php
<? include\"funkcje.php\"; startTimer(); include_once('../adodb/adodb.inc.php'); $ADODB_CACHE_DIR = 'xx.'; $server = ''; $user = ''; $pwd = ''; $db = ''; $DB = NewADOConnection('mysql'); $DB->Connect($server, $user, $pwd, $db); function men() { $rs = $DB->GetAll(\"SELECT * from menu WHERE parent='0'\"); foreach ($rs as $row) { $return .='<table width=123 cellspacing=0 cellpadding=0 border=1>'; $return .='<tr><td><b>'.$row['title'].'</b></td></tr>'; $rs2 = $DB->GetAll(\"SELECT * from menu where parent='\".$row['cid'].\"'\"); foreach ($rs2 as $row2) { if($_GET['dzial'] == $row2['cid']) { $return .='<tr><RIGHT><td class=tdactive width=123 HEIGHT=18>'.$row2['title'].'</td></tr>'; } else { $return .='<tr><RIGHT><td class=tdnormal width=123 HEIGHT=18> <a class=menu href=?dzial='.$row2['cid'].'&op='.$row2['op'].'>'.$row2['title'].'</a></td></tr>'; } if($_GET['dzial']==$row2['cid']){ $rs3 = $DB->GetAll(\"SELECT * from menu where parent='\".$row2['cid'].\"'\"); foreach ($rs3 as $row3) { if($_GET['dzial'] == $row3['cid']) { $return .='<tr><RIGHT><td class=tdactive width=123 HEIGHT=18>'.$row3['title'].'</td></tr>'; } else { $return .='<tr><RIGHT><td class=tdnormal width=123 HEIGHT=18> <a class=menu href=?dzial='.$row3['cid'].'&op='.$row3['op'].'>'.$row3['title'].'</a></td></tr>'; } } } } } return $return; } $abc = endTimer(); ?>
2. Jak zoptymalizowac powyzszy kod aby byl jak najmniej zapytan do bazy ?
3.Ponadto chcialbym wiedziec czy ADODB ma jakas klase do porcjowania wynikow bo np. EZSql ma ma bardzo zaawansowana klase EZREsults ?
Jesli ma to czy moglby ktos podac przyklad jej uzycia

Z gory dzieki za pomoc.