Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dynamiczna grafika
Forum PHP.pl > Forum > PHP
phoenix84
hmmm

mam problem...

wywalilo mi komunikat:

Fatal error: Call to undefined function: imagecreate() in C:\Program Files\OmniSecure\htdocs\Kamil\pe2\index.php on line 2

domyslilem sie, ze nie ma jakiejs biblioteki... znalazlem w php.ini jakies extensions... ale nie wiem, ktory odblokowac... a po odblokownaiu przykladowego wywalilo mi:

php Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library './php_imap.dll' - Nie mo¿na odnaleŸæ okreœlonego modu³u. in Unknown on line 0

czyli nie mam tych bibliotek...

skad je wziac i gdzie wrzucic... uzywam omni tego darmowego, aktualnego...

pozdro

Phoenix
dr_bonzo
Szukasz imagecreate() w manualu. Prezchodzisz go dzialu w ktorym ona sie znajduje --> image functions (GD) --> masz opis instalacji pod windowsem

Cytat
In Windows, you'll include the GD2 DLL php_gd2.dll as an extension in php.ini. The GD1 DLL php_gd.dll was removed in php 4.3.2. Also note that the preferred truecolor image functions, such as imagecreatetruecolor(), require GD2.

Note: To enable exif support in Windows, php_mbstring.dll must be loaded prior to php_exif.dll in php.ini.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.