Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sklep internetowy
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
wężyk
Witam wszyzdkich tak sobie siedze i buduje sklep internetowy, zaczołem od panelu admina noi utknołem bo niemam zadnego pomysłu jak zrobiść systm przeglądania zamówień narazie wymyśliłem, że podziele go na dwie części :
1.Zrealizowane zamówienia
2.Niezrealizowane zamówienia
Tylko niemam zabatrdzo pomysłu jak to napisać.Robił ktoś może jusz coś takiego??Czy do zrealizowanych zamówień zrobić odpowiednią tabele w bazie danych???Może macie jakiś leprzy pomysł na wykonanie takiego systmu?questionmark.gif
Za pomoc zgóry dzięuję
kszychu
A może zacznij od czegoś prostrzego?..
wężyk
niestety nie moge ponieważ to jest temat mojej pracy inzynierskiej
no i muj promotor powiedział zebym cos takiego zrobił w tym sklepie, jezeli chodzi o dodawanie kategorji,towarów itd to juz to napisałem koszyk tak samo praktycznie wszyzdko mam juz gotowe został mi tylko ten podgląd zamówień biggrin.gif
A i jeszcze jedno:
Jak zrobić żeby strona zawsze uruchamiała się przez HTTPS?questionmark.gifquestionmark.gif
ebe
w tabeli z zamówieniami dodatkowa kolumna z wartoscią 1 lub 0 dla zrealizowanego lub nie zamówienia
kszychu
Cytat(wężyk @ 2005-04-28 12:40:25)
A i jeszcze jedno:
Jak zrobić żeby strona zawsze uruchamiała się przez HTTPS?questionmark.gifquestionmark.gif

To nie jest zależne od strony a od serwera www.
wężyk
oki wielkie dzięki wszyzdkim za pomoc!!!
B3T0N
zrobilem juz dosyc zaawansowany sklep internetowy i caly czas go ulepszam

dodajesz do tabeli zamowien np. kolumne 'zrealizowany' , przypisujesz jej wartosc 1 lub 0 , pozniej prosto odfiltrowujesz poprzez zapytanie do bazy

chodzi o idee

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $query = &#092;"SELECT zrealizowany FROM zamowienia WHERE zrealizowany='1';\";
  5.  
  6. // dalsza czesc zapytan i polecen 
  7.  
  8. ?>

i wyswietlaja Ci sie zamowienia , ktore zostaly zrealizowane

opcji jest mnostwo

pozdrawiam
NuLL
A moze tak by zrobic status zamowienia ?
Cos alaa zakonczone, w toku, transport, niezaczete smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.