Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fajne menue
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
pablooo3
Czy ktos wie moze, jak zrobic takie fajne menu, jakie jest na onet.pl. A dokladnie chodzi mi o te zakladki, prawie na samej gorze tej strony (internet - firmy - produkty...), zaraz pod głowną reklamą? Takie same fajne zakladki sa tez na wp.pl, tez zaras na samej gorze:)

Czy to jest oparte na tabelach, czy moze na ramkach?

Nie oczekuje oczywiscie gotowego skryptu, ale mile przyjme kazda wskazówke:)

Z gory dziekuje za odpowiedz
dooshek
Hmm, ja przepraszam bardzo ale co to ma wspolnego z PHP5? smile.gif

Co do tego jak to zrobic to najlepiej za pomoca warstw (uzywajac CSSow i Javascripta).

1. <div id="layer1" style="position:absolute; left:0px; top:0px; background:#FAA; width:100px; height:50px">Layer 1</div>
  2. <div id="layer2" style="position:absolute; left:0px; top:0px; background:#AAF; width:100px; height:50px">Layer 2</div>
  3.  
  4. <div style="position:absolute; top:100px">
  5.  
  6. <a href="javascript: document.getElementById('layer1').style.display = 'block'; document.getElementById('layer2').style.display = 'none'; void(0);">Jeden</a>
  7.  
  8. <a href="javascript: document.getElementById('layer2').style.display = 'block'; document.getElementById('layer1').style.display = 'none'; void(0);">Dwa</a>
  9.  
  10. </div>

Mooooze ten przyklad Ci cos rozswietli ale jesli nie znasz JSa i CSSa to bedzie Ci ciezko - co oczywiscie nie oznacza, ze nie nalezy sie go nauczyc winksmiley.jpg

Tak na prawde mozna to zrobic na jeszcze wiele sposobow ale ten z nakladaniem kilku warstw na siebie jest wg mnie najprostszy.
kszychu
Przenoszę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.