Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pear] allowed memory size
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Fipaj
Czesc winksmiley.jpg

Postanowiłem wykorzystać wolną chwilę i zająłem się PEAR-em.
Kod
fipaj@ubuntu:/etc/apache2/conf.d$ sudo pear install PhpDocumentor

No i ten kod wypluwa coś takiego:
Kod
downloading PhpDocumentor-1.2.3.tgz ...
Starting to download PhpDocumentor-1.2.3.tgz (2,656,621 bytes)
................................................................................
.................................................................................
.................................................................................
.........done: 2,656,621 bytes

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 8192 bytes) in /usr/share/php/PEAR/Installer.php on line 248

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /usr/share/php/System.php on line 135

No więc lecę do php.ini, ustawiam memory_limit na 100M (tak po prostu, żeby zadziałało tongue.gif). Restart Apache'a i... nic z tego...

To samo...

Any ideas? smile.gif

Pozdrawiam,
Fipaj
dr_bonzo
A moze brakuje ci RAMu?
Fipaj
Hmm...

Ubuntu mi ostatnio strasznie wolno chodzi, ale ma przecież swapa 1,2GB...

Miałem 256 MB RAM-u, ale takie niektóre programy Windowsowe zeżarły pewnie połowę tego...

Ubuntu jest wyposażone w coś takiego jak Monitor Systemu, która pokazuje, iż w chwili pisania tego posta używam 160 MB z 250, czyli 68%. Swap jest zajęty w zaledwie 10%.

A więc raczej nie...

PS. Udało mi się zainstalować przez PEAR-a Creole, więc nie wiem o co chodzi...
carramba
o php => ini_set( "memory_limit" , "12M" );
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.