Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyciągnięcie pól z kolumny tablicowej
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
mario
Witam

mam problem z wyciagnieciem pol z kolumny tablicowej tak to nazwie. Mam kilkanascie kolumn o nazwach typu kolumna[1], kolumna[2], kolumna[3]...... kolumna[x] i moje pytanie jak stworzyc proste zapytanie by moc hurtem wyciagnac informacje z tych kolumn, np. czy istnieje jakas wartosc w tych kolumnach.

Czy istnieje jakis alias dla zapytan np.

[SQL]SELECT kolumna[*] FROM tabela[SQL]

lub cos podobnego. Dla kilku takichkolumn to nie problem napisac ale dla kilkunastu sprawa sie juz komplikuje. Zalezy mi na czasie wiec prosze w miare mozliwosci Was o odpowiedz.

Z gory DZIEKUJE!!!!!!!!!
Kinool
tak na marginesie to pokompikowales sobie sprawe! bazy danych obslugujace typ tablicowy to PostgreSQL to co ty zrobiles to tylko dodawanie sobie roboty wiec radze jeszcze raz przemyslec sprawe czy nie da sie tego zrobic inaczej (zapisywac w bazie) albo zminic platforme bazodanowa smile.gif

PS. zrobiles sobie tabele a' la tablice a co jesli tablica bedzie miala wiecej elementow niz tabela? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.