Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem ze strona w wiekszej rozdzielczosci
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Grizzli
Witam

Zrobilem stronke w xhtml i css i mam taki problem bo zrobilem ja w rozdzielczosci 800x600 i jak sprawdzilem ja na monitorze o wyzszej rozdzielcosci 1024 x 768 to mi sie rozwalila.
znaczy pojawila sie po prawej stronie ramka wielka A powina byc strona miej w iecej wysrodkowana bo w rozdziellcosci 800 x 600 jest dobrze. Jak moge kod zmodyfikowac zeby ta stronke w rozdzielcosci wiekszej niz 800 x 600 dobrze wyswietlalo

Moze jest jakis ciekawy przezpis na to

dzieki za wszelką pomoc
mike
  1. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
  2.  
  3. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" >
  4. <head>
  5.  
  6. #container {
  7. width: 700px;
  8. height: 300px;
  9. margin: auto;
  10. border: #000080 solid 1px;
  11. }
  12. </style>
  13.  
  14. </head>
  15.  
  16.  
  17. <div id="container">
  18. zawartość strony
  19. </div>
  20.  
  21. </body>
  22. </html>

I wywal teraz wszystko do kontenera winksmiley.jpg
Grizzli
Dzieki wielkie Mike_mech

zrobilem ustawilem wedlug swoich ramek i dziala super ladnie wysrrodkowywuje na 1024 a na 800x600 znika pasek wiec jest dobrze

mam pytanko jak lepiej miec style osadzone w kodzie xhtml czy miec osobny plik questionmark.gif
revyag
Zgodnie z filozofią tworzenia stron snitch.gif, style trzymaj w osobnym pliku. Raz że kod będzie przejrzysty, dwa xhtml bardziej czytelny, trzy strona szybciej będzie się wczytywać smile.gif
Grizzli
mam jeszcze male pytanko czy sposob odswiezania monitora np jak ja mam starszy 60HZ ma znaczenie na wyglad strony ze na monitorze o 80HZ strona przy rozdzielczosci 1024 moze inaczej wygladac niz u mnie??tzn ze bedzie rozwalona (brak marginesów-wysrodkowania jej)
revyag
Odświeżanie nie ma nic do poprawnego wyświetlania strony. Najwyżej oczy będą Cię boleć smile.gif
Grizzli
to samo mowilem kumplowi smile.gif bo mi wciskal kit ze to ma znaczenie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.