<? include("polacz.php"); $akcja = $_GET['akcja']; ################################################################## # Formularz do wygenerowania pól ################################################################## { ?> <br />Ile drużyn będzie liczyła tabela?<br /> <table width="500" border="1"> <tr> <td><b>Ilość drużyn w tabeli:</b></td> <td><input type="text" name="ile"></td> <td><input type="submit" name="submit" value="Generuj"></td> </tr> </table> </form> <? } ################################################################## # Generowanie wybranej ilości pól ################################################################## if ($akcja == 'gen') { { // ROZPOOCZCIE FORMA POZA PTLĄ ?> <table> <tr> <td><b>L.p.</b></td> <td><b>Drużyna</b></td> <td><b>M</b></td> <td><b>P</b></td> <td><b>Z</b></td> <td><b>R</b></td> <td><b>P</b></td> <td><b>+</b></td> <td><b>-</b></td> </tr> <? for ($x = 1; $x <= $_POST['ile']; $x++) { // NAZWA POLA JAKO TABLICA xxx[] $pokaz_kluby = mysql_query("SELECT id_kluby, nazwa_klubu FROM DB_kluby ORDER BY nazwa_klubu ASC", $link) or die(mysql_error()); { $id_kluby = $klub[id_kluby]; $nazwa_klubu = $klub[nazwa_klubu]; } $pokaz_liste_sezonow = mysql_query("SELECT nl.nazwa_ligi, ns.nazwa_sezonu, ls.id_lista_sezonow FROM DB_nazwa_li
gi AS nl, DB_nazwa_sezonu AS ns, DB_lista_sezonow AS ls WHERE nl.id_nazwa_ligi =
ls.id_nazwa_ligi AND ns.id_nazwa_sezonu = ls.id_nazwa_sezonu ORDER BY ns.nazwa_se
zonu ASC", $link) or die(mysql_error()); { $id_sezonu = $lista_sezonow[id_lista_sezonow]; $sezon = $lista_sezonow[nazwa_sezonu]; $liga = $lista_sezonow[nazwa_ligi]; } } } } ################################################################## # Dodawanie wybranej ilości danych ################################################################## if ($akcja == 'dodaj_tabele') { $id_kluby=$_POST['id_kluby']; $mecze=$_POST['mecze']; $punkty=$_POST['punkty']; $z=$_POST['z']; $r=$_POST['r']; $p=$_POST['p']; $br_plus=$_POST['br_plus']; $br_minus=$_POST['br_minus']; $id_lista_sezonow=$_POST['id_lista_sezonow']; // DODANIE DANYCH Z TABLIC foreach($id_kluby as $k) foreach($mecze as $m) foreach($punkty as $p) foreach($z as $zw) foreach($r as $rm) foreach($p as $po) foreach($br_plus as $brp) foreach($br_minus as $brm) foreach($id_lista_sezonow as $idls) { $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO DB_tabele (id_kluby, mecze, punkty, z, r, p, br_plus, br_minus, id_lista_sezonow) VALUES('$k', '$m', '$p', '$zw', '$rm', '$po', '$brp', '$brm', '$idls')"); if (!$zapytanie) { } else { } } } } ?>
Teraz gdy mam wygenerowane jedno pole INPUT z tablicą[] to robie tak i jest okej:
<? ################################################################## # Dodawanie wybranej ilości danych ################################################################## if ($akcja == 'dodaj_tabele') { $id_kluby=$_POST['id_kluby']; // DODANIE DANYCH Z TABLIC foreach($id_kluby as $k) { { if (!$zapytanie) { } else { } } } } ?>
Ale gdy (jak widać w kodzie 1.) mam kilka tablic, nie wiem jak je wrzucić do zapytania SQL. Wiem, że taka postać jest jaknajbardziej niepoprawna:
<? $id_kluby=$_POST['id_kluby']; $mecze=$_POST['mecze']; $punkty=$_POST['punkty']; $z=$_POST['z']; $r=$_POST['r']; $p=$_POST['p']; $br_plus=$_POST['br_plus']; $br_minus=$_POST['br_minus']; $id_lista_sezonow=$_POST['id_lista_sezonow']; // DODANIE DANYCH Z TABLIC foreach($id_kluby as $k) foreach($mecze as $m) foreach($punkty as $p) foreach($z as $zw) foreach($r as $rm) foreach($p as $po) foreach($br_plus as $brp) foreach($br_minus as $brm) foreach($id_lista_sezonow as $idls) { $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO DB_tabele (id_kluby, mecze, punkty, z, r, p, br_plus, br_minus, id_lista_sezonow) VALUES('$k', '$m', '$p', '$zw', '$rm', '$po', '$brp', '$brm', '$idls')"); ?>
Jak to rozwiązać?
[edit] - poprawiłem nazwę tabeli bo była niepoprawna.