Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamykanie tematów a bzdury w nim napisane.
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
sztosz
W temacie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=42444 znajdeje sie taki o to post na samym końcu:
Cytat
Cytat
A swoją drogą to się zastanawiam czy można używać divów TYLKO do wypozycjonowania jakiegoś tekstu/obrazka (czy to jest poprawne)?

@mike_mech: Jest ok ale na samym górze nad tłem jest biały pasek około 5mm. Jak się go można pozbyć? Bo działa tylko
Kod
margin: 0 10% 0 10%;

ale wolałbym nie używać wartości ujemnych (które nie działają pod IE) ?
Nie można używać diva tylko do pozycjonowania obrazka. Po to są tabelki.
A tego białego paska nie pozbędziesz się - zastosuj tabele.

Owszem nie nalezy używać diva do pozycjonowania obrazka, ALE żeby pozbyć się paska wystarczy dać w dla body: margin: 0; i padding: 0;

Do tego jak na takie profesjonalne forum, porady o tabelkach są co najmniej nie profesjonalne.

ALE problemnie dotyczy porady!

Problemem jest to że temat jest zamknięty, nie npisane jest dlaczego zamkniety. Można zupełnie błędnie wywnioskować że to dlatego że ostatnia "porada" rozwiązuje problem. W mojej opini takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
Post raportowałem, tłumacząc dlaczego raportuje, wczesnym, wczorajszym popołudniem. Bez odzewu. Dlatego też tutaj wyrażam swoją opinię.

_________
PS. Jeżeli autor postu o tabelkach poczuł się urażony, to bardzo szczerze przepraszam, nie było to moją intencją.
PPS. Nie wiem kto zamknął tamten temat, i nie jest to wcale ważne. Nie chce nikogo napiętnować a jedynie wskazać pewien, w mej opini, problem.
mike
1. Raportowanie niestety nie działa i nie będzie działało, póki nie skończone zostaną prace konserwatorskie na serwrze pocztowym;
2. Masz rację - to sa bzdyry;
3. Ja zamknąłem wątek. ~J4r0d (trzy zamknięte na CSS) założył trzy wątki pisząc w 90% o tym samym i dając ten sam kod. Wszystko można znieścić w jednym wątku. Jeden z tych trzech wątków zostanie otwarty, jeśli autor wybierze który i tam będzie kontynuowana dyskusja. Jeśli tego nie zrobi (nadal twierdzi że wszystkie trzy mu są potrzebne) wszystkie pójdą do kosza.
sztosz
Dziękuje za szybki odzew i zauważenie problemu. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.