Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [advAJAX] - onSuccess nie wywoluje funkcji.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
Epoxy
Witam, oto problem (a przynajmniej tak mi sie wydaje) jaki napotkalem:

Mam nastepujace pliki: index.html o tresci
  1.   <head>
  2.        <script type="text/javascript" src="js/javascript.js"></script>
  3.      <script type="text/javascript" src="js/advajax.js"></script>
  4.   </head>
  5. <input type="button" name="Przycisk1" value="Click!" onClick="wyswietl1()"/>
  6. </form>
  7. <div id="content">-</div>
  8. </body>
  9. </html>

Oraz pliki test1.html o tresci odpowiednio
Kod
Test 1

Tresc pliku z funkcja podpieta pod przyciski (javascript.js) jest nastepujaca:
Kod
function wyswietl1() {
advAJAX.get({
    url: "test1.html",
    onSuccess : function(obj) { document.getElementById("content").innerHTML= "success"+obj.responseText; } ,
    onError : function(obj) { document.getElementById("content").innerHTML= "error"+obj.responseText; }
});
}

advAJAX (ver 1.10) powoduje zmiane zawartosci div'a, ale na zdarzenie onError. Dlaczego nie na zdarzenie onSuccess? Na czym polega moje bledne (zapewne) przekonanie ze powinno to dzialac na onSuccess? Jezeli moje przekonanie nie jest bledne to dlaczego dziala na onError?
TomASS
U mnie wszystko działa jak powinno, działa na onSucces.
Aby nie być gołosłownym podaje Ci linka.
Epoxy
Faktycznie dziala zgodnie z oczekiwaniami, moze plik advajax.js ktory posiadam jest uszkodzony sad.gif .

Sprawdzilem rowniez na swoim serwerze, faktycznie online dziala! Ja testowalem bez serwera www(odpalalem index1.html prosto z dysku), i to jest pewnie problemem.
TomASS
Cytat
Ja testowalem bez serwera www(odpalalem index1.html prosto z dysku), i to jest pewnie problemem.

blink.gif

Trzeba było tak odrazu..... jakbyś chciał aby komunikacja przy pomocy AJAXa odbywała się bez serwera? guitar.gif
Epoxy
No tak, to duzo wyjasnia tongue.gif . Dzieki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.