Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System blogowy - altenatywa dla WordPress'a
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
onlyX
Witam!
Od jakiegoś czasu męczę się z WordPressem. System bardzo dobry jak dla mnie, gdyby nie jeden znaczacy feler: sytem szablonów. Przyzyczajony do phpBB, Smarty i innych tego typu, nie trawię zupełnie przełączania się w tryb parsera, jak to zostało zrobione w WP.

Czy możecie polecić jakiś inny system blogowy, który nie ustępował by zanadto funkcjonalnością WP, ale miał zaimplementowany inny system szablonów? Najważniejszym dla mnie jest, aby umożliwiał pisanie bloga przez kilku użytkowników.

Opcja extreme: Czy dałoby się przerobić tak WP, żeby współpracowało np. ze Smarty? smile.gif
NuLL
Ja szukalem - nie ma niczego takiego typu WP ze SMARTY sad.gif
AcidBurnt
najwyzszy czas napisac Cos swojego ;p winksmiley.jpg
ikioloak
Jednak jest:
http://www.bblog.com/
onlyX
Cytat
bBlog Features
(...)
Multi-author support — Multiple authors can now post to bBlog, with separate logins to the administration console. Additionally, multi-blog deployments, sharing a single database are now possible (with more multi-blog features coming soon).

Tego właśnie potrzebowałem. Dzięki. Już się zabieram za instalację i testy.
NuLL
Haha - znalazlem biggrin.gif http://www.s9y.org/ - jest aktualny, ma fajne feature'sy smile.gif
waco6
Witam!
Też szukam skryptu ale takiego który mógłby utworzyć cały serwis blogowy taki na którym każdy kto się zarejestruje mógl zrobic własnego bloga. Szukałem 2 dni na googlach i nie znalazłem. Może ktoś z was zna takie cuś.
Dandelion
Cytat(waco6 @ 20.11.2006, 20:21:58 ) *
Witam!
Też szukam skryptu ale takiego który mógłby utworzyć cały serwis blogowy taki na którym każdy kto się zarejestruje mógl zrobic własnego bloga. Szukałem 2 dni na googlach i nie znalazłem. Może ktoś z was zna takie cuś.

Napisz cos takiego sam. Nie bedzie to az tak skomplikowane, wystarczy kilka-kilkanascie tygodni i nawet osoba poczatkujaca da rade napisac taki serwis

pozatym mozesz wykorzystac jakis skrypt bloga z odpowiednimi poprawkami
zdzichu
też kiedyś szukałem- moje opcje to Etomite / ModX -ale one są dobre raczej pod firmówki, choć pod blogi nie są tragiczne.
Testowałem również CMS Made Simple - dośc podobny do mojego faworyta, wspomnianego przez NuLLa Serendipity - oba są bardzo przyjemne, i polecam je zamiast Wordpressa - jednak ze wskazaniem na s9y smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.