Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax] można funkcją advAJAX.download() zmienić wartość pola formularza?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
kukix
Witam.

Mam funkcje advAJAX.download, która wstawia w pole <DIV id=menu_limit></DIV> (prawdopodobnie przez inner HTML) wartość zwróconą z pliku 'menu_download_limit.php' ...
Kod
advAJAX.download('menu_limit', 'menu_download_limit.php');

Jest jednak taki problem.. potrzebuje wstawić tą wartość to pola textowego...

Wszystko ma wyglądać tak, że po zmianie wartości SELECTA wywołuje sie funkcja advAJAX.download ...

Jak to obejść? może inny pomysł? proszę o pomoc..
TomASS
Co to znaczy 'prawdopodobnie' ? Nie jesteś autorem tej funkcji?

Do Diva możesz wstawiać wartość przez innerHTML, a do inputa po przez value np:

Kod
$('element_input').vlaue=obj.ResponseText;
kukix
Nie .. nie jestem autorem funkcji advAJAX.download() ... autorem tej funkcji jest Anakin advAJAX...

w wersji 1.1 doszła nowa funkcjonalnośc .. tzn advAJAX.download(), która ładuje wynik z podanego pliku we wskazane miejsce... i ta wlasnie funkcja działa przez innerHTML... a ja potrzebuje użyć tej funkcji do wstawienia danych do inputa.. lub zrobić to w jakiś inny sposób...
TomASS
Nigdy nie używałem tej funkcji ponieważ jestem niedobrym użytkownikiem IE tongue.gif

ale z tego na co ta funkcja wyglada:
Kod
advAJAX.download = function(targetObj, url) {

if (typeof targetObj == "string")
        targetObj = document.getElementById(targetObj);
    if (!targetObj)
        return -1;
    advAJAX.get({
        url: url,
        onSuccess : function(obj) {
            targetObj.innerHTML = obj.responseText;
        }
    });
};

wnioskuje, ze jeśli zamiast targetObj.innerHTML= wstawaisz targetObj.value= to powinieneś otrzymać to co chcesz smile.gif
kukix
Cytat(TomASS @ 12.06.2006, 14:50 ) *
Nigdy nie używałem tej funkcji ponieważ jestem niedobrym użytkownikiem IE tongue.gif

ja też jestem używkownikiem IE ... i wszystko smiga elegancko...

Cytat(TomASS @ 12.06.2006, 14:50 ) *
wnioskuje, ze jeśli zamiast targetObj.innerHTML= wstawaisz targetObj.value= to powinieneś otrzymać to co chcesz smile.gif

zrobiłem tak jak napisałes... utworzyłem nową funkcję download_value().. i wszystko śmiga...

Nie wiedziałem, że tak można zrobić (legalność).. no ale nic.. do więzienia chyba nie pójde...thx..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.