Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bazy danych w plikach...
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
escaflowne
Witam!
Ostatnio wykrzaczył mi się Linux. Miałem na nim serwer MySQL, a w nim kilka ważnych baz danych. Jedyne co udało mi się zrobić, to wydobyć z /usr/local/mysql/lib wszystko co się tam znajdowało. Wiem, że te pliki to bazy danych. Teraz zainstalowałem na nowo Linuksa, a MySQL'a zainstalowałem z RPMów. Teraz bazy danych znajdują się w /var/lib/mysql. Chciałbym jakoś przenieść stare bazy danych do nowo zainstalowanego serwera, jednak nie wiem jak to zrobić, a nie chcę ich uszkodzić... Czy ktoś może mi pomóc? :cry:
FiDO
Powinno wystarczyc bez problemu zwykle przekopiowanie katalogow i plikow w takiej samej strukturze jak byly poprzednio do nowego miejsca.
Oczywiscie najpierw tak czy siak zrob kopie, to nie boli a moze uratowac tylek.
Ja tak przenosilem nawet bazy z linuxa na windowsa, wiec tymbardziej nie powinienes miec problemu.
escaflowne
Przeniosłem pliki. Ale nie działa. Pokazuje spis baz danych, ale melduje, że nie ma np. pliku db2.frm, który jest tam. Nie wiem, może chodzi o lokalizację. Albo o atrybuty. Kopię zapasową starego serwera mam na partycji Windowsowej, a więc pierwotne uprawnienia poszły w las... sad.gif
FiDO
A nie pozmienialy Ci sie czasem wielkosci literek? Windows ma taki glupi zwyczaj, ze pierwsza litere robi duza przy kopiowaniu czasem.
A atrybuty ustaw takie, zeby serwer mysql mial dostep do tych plikow, najlepiej jako owner'a katalogu z danymi ustaw tego usera z ktorego korzysta mysql. A dla testu na chwile mozesz poprostu dac sobie 777 na caly katalog z danymi lacznie z plikami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.