escaflowne
11.08.2003, 10:41:03
Witam!
Ostatnio wykrzaczył mi się Linux. Miałem na nim serwer MySQL, a w nim kilka ważnych baz danych. Jedyne co udało mi się zrobić, to wydobyć z /usr/local/mysql/lib wszystko co się tam znajdowało. Wiem, że te pliki to bazy danych. Teraz zainstalowałem na nowo Linuksa, a MySQL'a zainstalowałem z RPMów. Teraz bazy danych znajdują się w /var/lib/mysql. Chciałbym jakoś przenieść stare bazy danych do nowo zainstalowanego serwera, jednak nie wiem jak to zrobić, a nie chcę ich uszkodzić... Czy ktoś może mi pomóc? :cry:
FiDO
11.08.2003, 10:51:36
Powinno wystarczyc bez problemu zwykle przekopiowanie katalogow i plikow w takiej samej strukturze jak byly poprzednio do nowego miejsca.
Oczywiscie najpierw tak czy siak zrob kopie, to nie boli a moze uratowac tylek.
Ja tak przenosilem nawet bazy z linuxa na windowsa, wiec tymbardziej nie powinienes miec problemu.
escaflowne
11.08.2003, 10:56:22
Przeniosłem pliki. Ale nie działa. Pokazuje spis baz danych, ale melduje, że nie ma np. pliku db2.frm, który jest tam. Nie wiem, może chodzi o lokalizację. Albo o atrybuty. Kopię zapasową starego serwera mam na partycji Windowsowej, a więc pierwotne uprawnienia poszły w las...
FiDO
11.08.2003, 11:34:11
A nie pozmienialy Ci sie czasem wielkosci literek? Windows ma taki glupi zwyczaj, ze pierwsza litere robi duza przy kopiowaniu czasem.
A atrybuty ustaw takie, zeby serwer mysql mial dostep do tych plikow, najlepiej jako owner'a katalogu z danymi ustaw tego usera z ktorego korzysta mysql. A dla testu na chwile mozesz poprostu dac sobie 777 na caly katalog z danymi lacznie z plikami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.