Wchodzę standardowo na forum i co widzę? Pytania, które były krążone kilka razy na forum. Oczywiście autor tematu mówił, że szukał na Google i wyszukiwarce, ale nic nie znalazł.. Cóż.. Ja osobiście nie lubię lenistwa, chociaż każdy ma w sobie coś z lenia.. ;-)) ale bez przesady!
Wpadłem na pomysł, by pomóc Moderatorom (i Administracji) jak i również Użytkownikom, którzy pragną pomóc innym. Wbudować "Automatyczną Wyszukiwarkę". Opiszę teraz, jak to wg. mnie powinno działać.
- Użytkownik, który poszukuje pomocy klika na przycisk do zakładania nowego wątku;
- Wpisuje w pole "Temat": galeria. Dalej opisuje swój problem i kończy to klikając na przycisk wysłania tematu na forum;
- Wtedy wdrążany jest mój pomysł: skrypt wyszukuje pod słowem "galeria" całe forum (działa to jak zwykła wyszukiwarka);
- Jeżeli skrypt znalazł jakiś wątek który jest związany ze słowem "galeria" pokazuje listę tematów, a jeżeli nie znalazł - wysyła temat.
Co sądzicie na ten pomysł? Beznadziejny czy może być? Co na to Zarząd Forum?
Dzięki za sugestie!
Pozdrawiam,
Marcin Jarek.
[Dodano]
P.S. Możliwe, że przy zastosowaniu tego byłoby większe obciężenie bazy MySQL. W tym wypadku można zastosować cache które by trwało przykładowo dobę :-)\
P.S 2. Mimo, że dziś wyjeżdżam na wakacje, mam nadzieję, że wątek się rozwinie przy zaakceptowaniu pomysłu bądź zamknięty przy negatywnej odpowiedzi

P.S 3. Oczywiście pod listą wyszukanych tematów będzie przycisk (link) by mimo wszystko wysłać temat.