Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z baza forum IPB i tabela _ipb_posts
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
smyku
Witam!

moj problem dotyczy bazy danych forum IPB... otoz od kilku dni mam ten problem, ze jeden z elementow bazy _ibf_posts wysypuje sie. Poki dzialalo, tzn ostatnia najwieksza waga tego byla okolo 60mb, no i dochodzi do pewnego poziomu, po czym sama sie usuwa, czysci.,.. Jak odzyskalismy z backupa, pochodzilo kilka dni i przypsuzczam, ze znow osiagnawszy ten sam poziom - wysypala sie.

Czy ktos potrafi powiedziec jak ten problem rozwiazac? moze da sie jakos rozdzielic posty z forum, zarchiwizowac je?

pozdrawiam
kwiateusz
może to ograniczenie serwera ? bo raczej samo z siebie IPB nie usuwa postów...
smyku
watpie by mial, w koncu 3-cia najlepsza firma w necie, co udostepnai serwery, no i platny... najlepszy jaki oferuja i najdrozszy.

tyle ze znalazlem jeszcze jedna info, moze ktos cos wiecej dzieki temu mi pomoze. Otoz tabela ta sama pada czesto, ale padla rowniez w momencie OPTYMALIZACJI... (przez www i phpmyadmina, zeby nie bylo ze jakis program ja schrzanil).

pozdro i dzieki za odp
kwiateusz
jak po optymalizacji padła.. to na pewno nie wina IPB.. zgłoś to obsłudze hostingu
SongoQ
Czy blad pojawia sie tez podczas?

1. ANALYZE TABLE nazwatabeli
smyku
tego nie wiem, jak postawimy forum ponownie to sprawdze, bo teraz nie ma co analizowac.. a jesli bedzie padac to jak mam to traktowac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.