smyku
31.07.2006, 06:24:25
Witam!
moj problem dotyczy bazy danych forum IPB... otoz od kilku dni mam ten problem, ze jeden z elementow bazy _ibf_posts wysypuje sie. Poki dzialalo, tzn ostatnia najwieksza waga tego byla okolo 60mb, no i dochodzi do pewnego poziomu, po czym sama sie usuwa, czysci.,.. Jak odzyskalismy z backupa, pochodzilo kilka dni i przypsuzczam, ze znow osiagnawszy ten sam poziom - wysypala sie.
Czy ktos potrafi powiedziec jak ten problem rozwiazac? moze da sie jakos rozdzielic posty z forum, zarchiwizowac je?
pozdrawiam
kwiateusz
31.07.2006, 09:35:50
może to ograniczenie serwera ? bo raczej samo z siebie IPB nie usuwa postów...
smyku
2.08.2006, 22:08:55
watpie by mial, w koncu 3-cia najlepsza firma w necie, co udostepnai serwery, no i platny... najlepszy jaki oferuja i najdrozszy.
tyle ze znalazlem jeszcze jedna info, moze ktos cos wiecej dzieki temu mi pomoze. Otoz tabela ta sama pada czesto, ale padla rowniez w momencie OPTYMALIZACJI... (przez www i phpmyadmina, zeby nie bylo ze jakis program ja schrzanil).
pozdro i dzieki za odp
kwiateusz
2.08.2006, 22:11:44
jak po optymalizacji padła.. to na pewno nie wina IPB.. zgłoś to obsłudze hostingu
SongoQ
2.08.2006, 22:18:00
Czy blad pojawia sie tez podczas?
ANALYZE TABLE nazwatabeli
smyku
3.08.2006, 13:32:39
tego nie wiem, jak postawimy forum ponownie to sprawdze, bo teraz nie ma co analizowac.. a jesli bedzie padac to jak mam to traktowac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.