Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ajax - zwracanie kodu html
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
dcwiklik
Witam,

mam nastepujacy problem i nie wiem jak go rozwiazac.

Za pomoca ajaxa lacze sie z serwerem, wywoluje plik php, ktory zwracac ma okreslone dane z bazy.
Ok - no to taka funkcjonalnosc dziala, zwracany jest kod html, ktory wyswietlany jest bez przeladowania na stronie.

Dla uzyskania lepszego efektu chce dolaczyc do tego jakiegos prototype, zeby mozna bylo animowac te dane, np. rozsuwac szczegolowe informacje na temat poszczegolnych rekordow, ktore znowu sa sciagane z serwera bez przeladowania za pomoca ajaxa.

No i wszystko pieknie ladnie, jesli na stale w htmlu z ajaxem wpisze jakies informacje to sa one przerabiane przez odpowiedni js i ladnie sie to animuje - cos w stylu przyklad

Jesli natomiast analogiczne dane generuje mi php i zwraca do ajaxa, to nie sa na nim wykonywane te skrypty odpowiedzialne za animacje.

przyklad kodu: <div id="kontener"> to sie powinno animowac, jednak nie dziala zwrocone z php </div>

Prosze o pomoc jesli ktos spotkal sie juz z takim problemem.
xamil
Poklikałem trochę ale nie chce mi sie przedierać przez ten kod. Czy mógłbyś zrobic i wrzucić gdzieś prosty przykład tego co opisałeś powyżej?

Zastanawiam się czy po prostu nie wrzucasz html'a + js który ma się wykonać przez innerHtml do jakiegoś div'a. Jak tak to to nie zadziała.... ale to tylko mogę gdybać. Prosty przykład tego co chcesz osiągnąć i może nam się uda rozwiązać problem.
dcwiklik
Witam,

Nie wrzucam js z tym html, js jest juz w htmlu poczatkowym, niezaleznym od ajaxa, probowalem tez zwracac razem z html js przez innerHTML ale tez nie dzialalo.

Adres do przykladowego skryptu

Szkoda ze nikt nie wie sad.gif Ale jak to bywa na forach ludzie potrafia tylko napisac ze ktos to juz napisal i nalezy uzyc wyszukiwarki, w przeciwnym wypadku odpowiedzi nie ma, aha albo jeszcze admin potrafi napisac ze temat jest w nieodpowiednim dziale :/
ikioloak
Twoj przykladowy skrypt bardzo srednio codzi (Opera9TP2 - moze dlatego). Jesli korzystasz z prototype, to dodajesz w opcjach Ajax.Request: "evalScripts: true". Poczytaj z reszta dokumentacje. Ale jak nie pokazesz kodu to mozemy gdybac. Ja robie tak ze kod zwrocony przez php ma jakies odwolania typu onclick="foo()" i u mnie wszystko dziala. Debuguj wszystko Firebugiem to bedzie ci latwiej zlokalizowac blad.
jastu
Podłączam się prośby do xami`la tylko mnie interesuj kod na ktorym to działa,.....pobierać dane ze skryptów php potrafię tylko dręczy mnie snem niespokojnym ta animacja. Jakaś podpowiedź ? worriedsmiley.gif
coolszach
Cytat(xamil @ 14.08.2006, 00:39:45 ) *
Poklikałem trochę ale nie chce mi sie przedierać przez ten kod. Czy mógłbyś zrobic i wrzucić gdzieś prosty przykład tego co opisałeś powyżej?

Zastanawiam się czy po prostu nie wrzucasz html'a + js który ma się wykonać przez innerHtml do jakiegoś div'a. Jak tak to to nie zadziała.... ale to tylko mogę gdybać. Prosty przykład tego co chcesz osiągnąć i może nam się uda rozwiązać problem.

...a jezeli chcialbym wrzucic html+js i nie da sie wrzucic przez innerHtml... to jak inaczej to zrobic?questionmark.gif

bede baaardzo wdzieczny za odpowiedz smile.gif))

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.