<?php function otworz_baze($host, $user, $password) { return $db; } function zamknij_baze($otwarta_baza) { } function zapisz_oferte_do_bazy() // Zakup lub sprzedaż { $db = otworz_baze("localhost", "root", "root"); $buf_tekst = $_POST['tekst_ogloszenia']; $buf_pseudonim = $_POST['pseudonim']; $buf_e_mail = $_POST['e_mail']; $buf_numer_telefonu = $_POST['numer_telefonu']; $buf_numer_gg = $_POST['numer_gg']; if($_POST['radio_zak_sp'] == "zakup" ) $buf_typ_oferty = "K"; if($_POST['radio_zak_sp'] == "sprzedaz" ) $buf_typ_oferty = "S"; $zapytanie = "insert into ogloszenia (typ_oferty, pseudonim, tekst_ogloszenia, e_mail, numer_telefonu, numer_gg, data_zapisania_ogloszenia) values('$buf_typ_oferty', '$buf_pseudonim', '$buf_tekst', '$buf_e_mail', '$buf_numer_telefonu', '$buf_numer_gg', '$buf_data_zapisania_ogloszenia')"; zamknij_baze($db); } ?>
W formularzu zbieram dane, które chcę zapisać do bazy w powyższej funckji zapisz_oferte_do_bazy().
input zapisujący:
<input type="submit" name="wyslij_dane" value="Zapisz swoją ofertę do bazy" size="40" align="top" onclick = <?php echo "zapisz_oferte_do_bazy()"?> >
Nie działa. Gdzie szukać błędu ?
Powyższe działało, ale musiałem zmienić mysqli na mysql. I podczas przeróbki coś zepsułem.
Proszę o pomoc.