Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stałe połączenie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kopendrex
Witam,
temat umieszczam w tym dziale gdyz nie wiem do ktorego nalezec powininen a w tym jest najwiecej postow.

Mam problem potrzebuje nawiazac przegladarka polaczenie z serwerem, i po zadazeniu serwera wywolac akcje u klienta.

tj. wysylam zmienne na strone www, strona ta powinna mi wykonac akcje powiadamiajaca u klienta bez jego ingerencji tj. przeladowania strony itd.

Tu jest pytanie, jak sie da to zrobic (wychodze z zalozenia ze dzis wszytko jest mozliwe winksmiley.jpg ) i jakiej nalezy uzyc technologii. Chodzi o stworzenie i klienta, odpowiedniej aplikacji powaiadamiajacej.

W skrocie chce automatycznie powiadaomic klietna o zmianie w bazie, bez potrzeby sprawdzania przez niego czy akcja jakas zostala wykonana.

Z gory dzieki za wszelkie propozycje
Kayne
Możę mówi Ci coś takiego, jak Ajax?
phpion
Ha!
Temat: advAjax Powiadamianie o nowych wpisach itp
bezuzyteczny soft tak? tongue.gif hehe
Zeby soft zadzialal pod Opera i Konquerorem nalezy usunac koncowy przecinek z linijki:
  1. onError : function(obj)
  2. {
  3. alert("Error: " + obj.status);
  4. }, <= ten

Pozdrawiam smile.gif
kopendrex
Ajax mi cos mowi winksmiley.jpg szuakm roznych mozliwosci, da sie cos podobnego flashu w AS napisac, im wicej propozycji tym wieksza mozliwosc wyboru.

Dzieki za link czekam na dalsze propozcyje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.