Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mod_rewrite
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sphinx
Witam

Czytam tak problemy związane z mod_rewrite ale wciąż nie mogę znaleźć nic na mój temat.
Otóż mam stronę która jest umieszczona na serwerze na którym jest inna straona.

Drzewko wygląda tak:

główny katalog i w nim jest strona www.xxx.com.pl a dodatkowo jest w tym miejscu utworzony folder yyy w którym to folderze są pliki do innej strony.

Utworzyłem reguły do maskowania i one sobie normalnie działa ale nie w tym przypadku.
Muszę dodać rewritebase - jest to reguła pokazująca przekierowanie strona do folderu na innej stronie.

No i tutaj mam problem bo nie moge sobie poradzić z odpowiednią regułą.
Mam tak że strona 1 to baza-noclegi.pl i tutaj mam kolejny folder argon do którego wrzucone są pliki do strony argon-soft.com.pl
Jaki będzie rewritebase aby maskowanie działało. Zaczyna mi brakować sił smile.gif

Dziękuję za wszelką pomoc.
thornag
Lepiej jest dodac vitrualny server. Jesli masz dostep do pliku httpd.conf to zmien to, jesli nie wiesz jak badz nie masz don dostepu skontaktuj sie z adminem. Ogolnie chodzi o to ze tworzysz wpis ktory instruuje apacha ze jesli jest request do domwny www.yyy.com to ma go przekierowac na odpowiedni katalog w drzewie. Poszukaj o vhostach apacha.
sphinx
Dzięki za podpowiedź zobaczymy co uda mi się zrobić. Dosepu nie mam więc musze się dogadać z adminem.

Jak uda mi się zrobić i będzie działć to będę wniebowzięty bo to mi sen z powiek spędza a napewno nie odpuszcze aarambo.gif

Witam jeszcze raz
Może komnuś się przyda ale jak domena jest przekierowana na odpowiedni folder to robimy tak

RewriteBase / - to mówi że jesteśmy w katalogu głównym gdzie nasz htaccess ma działąć
i do tego zwykłe reguły
Rewriterule coś tam coś tam index.phpo?coś=$1

I tyle po kłopocie

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.