Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Smarty] Umieszczanie php w plikach tpl.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
thornag
Witam

W dokumentacji nie znalazlem zadnych wzmianek o tym wiec wciam mam maly problem. Otow nie potrafie wstawic kodu php do szablonu smarty, a jako ze z nim dopiero zaczynam kompletnie nie wiem jak on czyta i interpretuje owe szablony. Czy ustawienia parsera php tak by parsowal takze pliki tpl pomoze ? Jesli nie o to chodzi to jak wlozyc kod do szablonu ?
paweln
Napewno w manualu przetłumaczonym przez rzseattle jest !
Wystarczy dać

{!--php--!}

instrukcje php np: echo "hello word";

{!--/php--!}

oczywiście jeśli {!-- jest delimiterem przez ciebie stosowanym, domyślnie "{}" czyli {php} i {/php}.

pozdr
pitbull82
Żeby wstawić kod do szablonu, trzeba go otoczyć tagami {php}, np.
{php} echo 'test';{/php}
thornag
E caly dzien czytalem polskiego manuala i sie nie doszukalem. Dzieki za szybka odpowiedz sorry za zasmiecanie.
marast78
według mnie nie trzeba znać angielskiego, żeby zrozumieć jak to się robi..bo dokumentacja jest wręcz intuicyjna..
thornag
Oczywiscie ze tak, tylko ze w calym podniecemniu ze w koncu uruchomilem smarty zapomnialem o angielskiej dokumentacji. Juz przyznalem sie ze topic byl glupi to po co jeszcze wyciagac na gore.
Martio
Używanie Smartego mija się z celem jeżeli planujesz wrzucić kod php do kodu templejta. Właśnie po to napisano system szablonów Smarty, aby odseperować kod php od kodu (X)HTML!
1010
Cytat(Martio @ 3.10.2006, 22:39:38 ) *
Używanie Smartego mija się z celem jeżeli planujesz wrzucić kod php do kodu templejta. Właśnie po to napisano system szablonów Smarty, aby odseperować kod php od kodu (X)HTML!

Absolutnie popieram twoje zdanie...
Jeśli jest możliwość nie korzystania ze znaczników {php} to broń się przed nimi rękami i nogami... bo to bez sensu jest...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.