Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesja, tracenie wartości
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mhs
Witam serdecznie,

mam następujący problem: Mam napisany system autoryzacji. Działa prawidłowo na kilkunastu stronach www i kilku różnych serwerach. Niestety na jednej ze stron umieszczonej na serwerach http://serwery.pl/ nie działa - dokładnie mówiąc: z jakiegoś powodu nagle "znikają" wszystkie dane zapisane w sesji, co powoduje wylogowanie użytkownika. Podobnie również (w mniejszym stopniu) - "znikają" wartości przechowywane w ciasteczkach. Nie ma znaczenia na jakiej podstronie się znajduje, nie m znaczenia jaka operacja została wykonana oraz ile stron (lub też czesu) wcześniej ktoś zalogował się i przeglądnął. Problem jest o tyle dziwny (trudny do zlokalizowania), że dotyczy tylko IE (FF i Opera - jest OK). Spotkał się ktoś z Was z czymś podobnym?

Będę wdzięczny za pomoc,
Pozdrawiam.
ciano
ja miałem coś takiego przy połączeniu szyfrowanym pod IE i nikt nie znał rozwiązania problemu, łącznie z obsługą techniczną home.pl
acztery
zrob katalog tmp i nadaj prawa 777 mi pomogło wlasnie na home.pl
mhs
@ciano: nie wykorzystuje szyfrowania, slyszalem natomiast, ze przy wykorzystaniu kompresji takie problemy kiedyś były i też trudno było im zaradzić; na home ten sam system działa prawidłowo

@acztery: generalnie wykorzystuję session_save_path, ale zarówno z tym ustawieniem (pliki zapisują się ok) jak i bez tego ustawienia te sytuacje mają miejsce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.