Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ADVAJAX + IE
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
cmike
Witam. Ponieważ zacząłem częściej zajmować się AJAX'em, znalazłem kolejny problem. przy wywolaniu funkcji AJAX.get w IE mam brak reakcji i błąd

Kod
Nieznany błąd czasu wykonania

Może ktoś wie o co chodzi?

W Firefoxie i Operze wszystko chodzi OK.
yaro
błąd jak błąd, przydałby sie kod
cmike
Kod

function edycja() {
    var nota = $("nota_wew_nr").value;
    advAJAX.get({
                url : "index.php",
                parameters : {
                  "funkcja" : "rozliczenie_pojazdow_ajax",
                  "axn" : "edycja_diet",
                  "nota" : nota
                },
                mimeType: 'text/html',
                uniqueParameter: "custom_unique_param1",
                onInitialization : function() {$('diety_body').innerHTML = '<tr height="40"><td colspan="7" style="font-weight: bold">Pobieranie danych...</td></tr>';},
                onSuccess : function(obj) {$('diety_body').innerHTML = obj.responseText;},
                onFinalization :  function() {update_nota_nr(); update_dane();},
                onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status);}
    });
    $("samochod").style.display = "block";
    advAJAX.get({
                url : "index.php?funkcja=rozliczenie_pojazdow_ajax&axn=edycja_pojazdow&nota="+nota,
                mimeType: 'text/html',
                uniqueParameter: "custom_unique_param2",
                onInitialization : function() {$('samochod_body').innerHTML = '<tr height="40"><td colspan="9" style="font-weight: bold">Pobieranie danych...</td></tr>';},
                onSuccess : function(obj) {$('samochod_body').innerHTML = obj.responseText;},
                onFinalization :  function() {update_pojazdy(); $('do_druku').disabled=false;},
                onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status);}
    });
}
yaro
spróbuj rozdzielić połączenia i sprawdzić jak sie zachowują same.
nie wiem czy to jest potrzebne, ja przynajmniej nie miałem problemów pod ie akurat w tym przypadku (tzn jak robiłem swój projekt) uniqueParameter: "custom_unique_param1",

Czytałem na stronie anakina i wiem o co chodzi.

Troche to dziwne, na razie nie pomogłem zawiele, ale spróbuj porozdzielać to na mniejsze części i z nie wszystkimi parametrami
cmike
Znalazłem rozwiązanie. Nasz kochany IE nie wstrzeliwuje kodu do kontenerów typy <tbody> (a taki miałem ustawiony) i dlatego wywalał taki dziwny błąd. Jak pozmieniałem na <div> - WSZYSTKO DZIAŁA!!!

Jednym słowem - NO COMMENTS...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.